Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Orbán Viktor felvette a kapcsolatot a győztes jobboldali pártvezetőkkel

A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár szerint, Giorgia Meloni miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktor azt írta, a Fratelli d'Italia párt sikere azon konzervatív-keresztény értékeknek a győzelme, amelyek "együttműködésünk és barátságunk alapját is képezik". Orbán Viktor utalt az orosz-ukrán háborúra is, szerinte ilyen kihívásokkal teli időszakban a kiszámítható partnerségek jelentősége különösen felértékelődik. "Várakozással tekintek jövőbeli együttműködésünk elé, országaink és Európa békéjének megőrzése, az európai gazdaság újraindítása és az energiaválság enyhítése érdekében" - írta a pártelnöknek Orbán Viktor.
 
A magyar miniszterelnök korábban a közösségi oldalán is üzent Giorgia Meloninak, azt írva: "Több, mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!".
 
Orbán Viktor Matteo Salvinivel, a Lega vezetőjével és Silvio Berlusconival, a Forza Italia elnökével is kapcsolatba lépett, mindkettejüknek gratulált az olasz jobboldali pártok választási győzelméhez, és köszönetet mondott nekik az eddigi barátságért és együttműködésért.
 
MTI nyomán
Fotó: archív
(2022.09.26.)