Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kifütyülte a tömeg a demokrata képviselőházi elnököt

Valószínűleg nem ilyen fogadtatásra számított Nancy Pelosi, a harmadik legbefolyásosabb demokrata politikus egy olyan városban, ahol a szavazók kétharmada demokrata szimpatizáns.

A 82 éves Nancy Pelosi a New York-i Central Parkban tartott volna egy rövid közönségtalálkozót egy zenei fesztiválon. Az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának elnöke azonban nem várt fogadtatással nézett szembe, a tömeg egy része ugyanis kifütyülte az elnök és az alelnök után a harmadik legbefolyásosabb demokrata politikust. Pelosi éppen ismertetni akarta azokat a klímavédelmi terveket, amelyeket hamarosan megvitathatnak a képviselők, a közönség azonban világos üzenetet küldött a demokratáknak.
 
A váratlan fogadtatás több mint kijózanító lehetett a dúsgazdag képviselőházi elnöknek, hiszen egy olyan városban sem látták szívesen a színpadon, ahol egyébként a szavazók kétharmada demokrata szimpatizáns. A kormányzati intézkedéseket tekintve azonban már nem is olyan meglepő a tömeg reakciója. Pelosi a beszédében felidézte, hogy a kormány 2030-ig 40 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és történelmi összeget, 370 milliárd dollárt ad a klímaválság elleni küzdelemre – mindezt akkor, amikor soha nem látott adósságot halmoztak fel az emberek az egyre csak emelkedő infláció miatt és rengeteg vállalat került a csőd szélére az energiakrízis következtében.
 
Nancy Pelosi népszerűsége különösen nagyot zuhant az elmúlt egy-másfél évben. Nemrég egy olyan videó miatt került az újságírók és az emberek kereszttüzébe, amely Mayra Flores texasi képviselőnő ünnepélyes eskütételén készült. A republikánus politikus színesbőrű gyerekei a pódiumon kaptak helyet. Az egyik kislány azonban túl közel merészkedett a képviselőház elnökéhez, emiatt pedig Nancy Pelosi életösztöne is felébredt és irtózva arrébb lökte a könyökével Flores kislányát. “Micsoda boszorkány” – jegyezte meg a videót feltöltő.
 
 
Egy Twitter-felhasználó gúnyosan megjegyezte, hogy Pelosi talán még nem tudja rendesen kontrollálni az új karjait. A férfi egy korábbi videóra utalt, amelyen az látható, hogy a képviselőház elnöke meglepődik, amikor észreveszi, hogy vannak kezei.
 
Nem sokkal ezután ismét össztűz zúdult Pelosira, amikor az amerikaiak felháborodtak azon, hogy a Kongresszus tagjai olyan információval láthatják el a családtagjaikat, amelyekkel tisztességtelenül profitálhatnak a törvényhozók által szabályozott piaci helyzeteken. Paul Pelosi, Nancy Pelosi férje gyakran kereskedik a befektetők által leginkább kedvelt vállalatok részvényeivel, így nem meglepő, hogy a neve feltűnik az olyan gigavállalatok körében, mint az Apple vagy a Microsoft. Pelosi nemrég ismét olyan információkat kaphatott a feleségétől, amelyekkel milliókat kaszálhatott néhány nap alatt.
 
Paul Pelosi egyébként máskor is kellemetlen helyzetbe hozta az egyébként is kínos szituációkkal megáldott feleségét. Május végén súlyos autóbalesetet okozott és a helyszínelés közben kiderült, hogy Pelosi erősen ittas állapotban ült a volán mögé. Nem sokkal később a kaliforniai autópálya-rendőrség nyilvánosságra hozta azokat a felvételek, amelyeket a rendőrség készített Pelosi józansági tesztje során. A videón Pelosi azt mondja a rendőröknek, hogy aznap este 7 óra körül kezdett alkoholt fogyasztani, és egy órával később fogyasztotta el az utolsó italt. Pelosit a kiérkező rendőrök arra kérték, hogy egyensúlyozó teszttel bizonyítsa be, hogy józan.
 
Miután megkapta az utasításokat, Pelosi elkezdi a tesztet, de az intézkedő járőr hamarosan közli vele, hogy le kell vennie a kezét a járőrkocsiról, amelyen addig támaszkodott. Pelosi természetesen ezután nem ment át a teszten. A házelnök férje egy ponton azt kérdezte a rendőrtől: “tudja, ki vagyok én?” A rendőrök ezután alkoholszondás tesztet kértek Pelositól, mire a férfi azt mondta, hogy inkább hazamegy, majd miután emlékeztették, hogy balesetet okozott és alkoholszaga van, azt mondta a rendőrnek, hogy ő egy magas rangú személy.
 
Pelosit végül három év próbaidőre, az áldozatnak fizetendő kártérítésre és egy három hónapos elvonóra ítélték.
 
Forrás:V4NA
(2022.09.27.)