Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Bozótvágó késeket, és egyéb szúró-vágó eszközt találtak a migránsoknál

Két autóbusznyi illegális migránst gyűjtött be a szabadkai rendőrség csütörtökön az autópályához közeli erdősávból Palics közelében, a magyarországi Ásotthalommal szomszédos területről. Közben Horgoson a helybeli biztonsági emberek jelenléte mellett is otthonosan mozog a több száz feltorlódott bevándorló a település központjában és a falu külterületén.

A Szerbiai Belügyminisztérium Szabadkai Rendőrkapitányságának munkatársai a Palics melletti Tőzegbánya erdőben csütörtök délelőtt több mint száz migránst gyűjtöttek be, akik egy illegális migránstáborban éltek. A rendőrök kamerán kívül elmondták, hogy lőfegyverek ezúttal ugyan nem, de nagyon sok hideg fegyvernek minősülő tárgyat, bozótvágó késeket, és egyéb szúró-vágó eszközt találtak a migránsoknál, illetve nagyobb mennyiségű kábítószert is lefoglaltak.
 
Az illegális bevándorlókat ezután a dél-szerbiai Preševóban található befogadóközpontba szállították, míg azokat, akik kábítószert birtokoltak, előzetes letartóztatásba helyezték.
 
Horgoson, a határ menti erdősávban és az elhagyott mezőgazdasági birtok épületeiben bujkáló illegális bevándorlók száma a helyiek, valamint a Szerbiai Menekültügyi Főbiztosság biztonsági emberei szerint lassan megközelíti az ezret. Bíró Nándor helyi gazda azt mondta, az idei gyér gyümölcstermés javát is a migránsok dézsmálták meg. „Gyümölcsösöket tönkreteszik, ott bepiszkolnak, a szemetet szétdobálják, a gyümölcsösökben a fákat, némelyiket eltörik, feltüzelik. Ott tanyáznak, le is vannak sátorozva, kinn kis Horgoson továbbra is ott vannak a sátorokban.”
 
Horgos központjában a parkban üldögélnek, a pénzváltóba járnak, a péknél és a boltokban vásárolnak. Egyre többen vannak, panaszolta Iván Teréz. „Állandóan ezek a taxisok, meg nem tudom, hogy kik hordják ide őket, de ez egyszerűen lehetetlen. Én tegnap este mentem a kínaiba, egyszerűen nem lehetett elmenni itten, annyian voltak, benn az üzletben is, az udvarban, az utcán, egy egész csoport, itt vásárolnak, hogy az ember fél, megkerüli őket.”
 
A falu északi végéből a Szabadka-Szeged vasútvonal mentél Horgos központjába gyalogolnak, a település déli részéből pedig az egyik kisboltba járnak bevásárolni a migránsok. „Marokkói vagyok, én és a társaim is. Ha Allah is megsegít, megindulunk Magyarország felé. De a magyar katonákkal rossz a tapasztalatunk, a rendőrökkel és a NATO-katonákkal is. Allah segítségével aztán tovább mennénk Ausztriába, majd pedig Olaszországba.”
 
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.09.30.)