Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


További dollárszázmilliók ömlenek Ukrajnába

A Világbank közölte, hogy további 530 millió dolláros támogatást nyújt Ukrajnának, így a bank által nyújtott segélyek összege 13 milliárd dollárra emelkedik – közölte a Reuters hírügynökség. Az ukránok még többet, 750 milliárd dollárt akarnak.

A segélyt az Egyesült Királyság (500 millió dollár) és a Dán Királyság (30 millió dollár) támogatja – áll a Világbank közleményében. Az Ukrajnának eddig nyújtott 13 milliárd dolláros segélyből 11 milliárd dollárt már teljes egészében folyósítottak – tette hozzá a bank.
 
A Világbank legfrissebb elemzése szerint az ukrajnai újjáépítés és helyreállítás hosszú távú összköltsége a következő három évben jóval több, mint 100 milliárd dollárra tehető – mondta Arup Banerji, a Világbank kelet-európai regionális igazgatója. Az ukránok saját számítása szerint az újjáépítési költségek már hónapokkal ezelőtt elérhették a 750 milliárd dollárt.
 
Szeptember elején az Európai Unió is a támogatásáról biztosította Ukrajnát. Az EU egyebek mellett 500 millió eurós költségvetés-támogatási programot hagyott jóvá Ukrajna számára. A felek megállapodást kötöttek arról, hogy az EU hozzáférhetővé teszi Ukrajnának az uniós digitális programokat.
 
Ukrajna támogatása sokba kerül, de a szabadság megfizethetetlen – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Kijevben a szárnyaló energiaárak és infláció közepette.
 
Ha nem tiltakozunk, hogy a szankciós politikán változtassanak, akkor ez a szankciós felár beépül a gazdaságba, és a következő öt-tíz évben az életünk része lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában tegnap, ahol a kormányfő két hónap után adott ismét interjút. Jelezte, a nehézségek ellenére idén is tartják magukat a vállalásaikhoz, így a nyugdíjasok várhatóan ismét megkapják a nyugdíjprémiumot.
 
Forrás: MTI, magyarnemzet.hu
(2022.10.02.)