Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Vasárnap több mint 580 migránst tartóztattak föl

A szolgálatot rendőrök október 2-án 588 határsértő migránst tartóztattak fel és 214 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel Kalocsa, Kiskunmajsa, Kiskunfélegyháza, Bácsbokod, Solt, Hóduna, Petőfiszállás, Hercegszántó, Balotaszállás és Kelebia közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben, összesen 437 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Öttömös, Tiszasziget, Szatymaz, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.
 
Budapesten 14 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.
 
Pest megyében, Biatorbágyon 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.
 
Baranya megyében, Mohácsnál 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.
 
Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Komárom területén 6 határsértőt tartóztattak fel.
 
Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Nagycenk, Albertkázmérpuszta és Mosonszolnok területén összesen 10 határsértőt tartóztattak fel.
 
Fejér megyében, Martonvásár területén a rendőrök 8 illegális migránst fogtak el.
 
Tolna megyében 1 illegális migráns tartóztattak fel, Szekszárd területén.
 
Veszprém megyében, Lovászpatona területén a rendőrök 20 illegális migránst fogtak el.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában 1 esetben Bács-Kiskun, és 8 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 214 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 7 embert fogtak el, 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.
 
Solt közigazgatási területén, lakott területen, október 2-án 0 óra 51 perckor a járőrök, ellenőrzés alá vontak egy kistehergépkocsit, amelyet egy 22 éves ukrán férfi vezetett. A gépkocsiban utasként tartózkodott egy 26 éves ukrán nő és egy 19 éves ukrán férfi. A járműben utazott 8 szír állampolgár, akik okmányokkal nem rendelkeztek.
 
Három határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárt fogtak el a rendőrök 2022. október 2-án 3 óra 15 perckor Pitvaros és Mezőhegyes között. A román férfi egy román rendszámú személygépkocsival vitte a magukat albánnak valló, az államhatárt Románia felől illegálisan átlépő külföldieket.
 
Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen október 2-án 20 óra 30 perckor belépésre jelentkezett egy lengyel honosságú tehergépjármű, amit 1 fő román állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében 6 fő afgán, 1 fő indiai és 5 fő pakisztáni állampolgár bújt meg.
 
Balotaszállás közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 5413-as számú úton a járőrök október 2-án 23 órakor, ellenőrzés alá vontak egy cseh honosságú személygépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban 7 fő szír férfi tartózkodott.
 
Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.
 
Forrás: police.hu
(2022.10.03.)