Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Magyar bronz az U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon

Az elődöntőben kikapott a németektől, a bronzmeccsen viszont két vállra fektette Ukrajna korosztályos legjobbjait, így harmadik lett a magyar csapat a szarajevói U23-as cselgáncs Eb-n.

A szarajevói U23-as cselgáncs Európa-bajnokság első napján két érmet akasztottak magyar nyakba: Gyertyás Róza arany-, Varga Brigitta pedig bronzérmet nyert pénteken. Másnap még sikeresebben szerepeltek a versenyzőink, Sipőcz Richárd első, Vég Zsombor második, Sági Nikolett pedig harmadik lett, így összesen öt medállal várhatták a fiatalok a vasárnapi vegyes csapatversenyt.
 
A medál az utolsó napon sem maradt el: a magyarok erőnyerőként pihentek az első körben, míg a másodikban az osztrákokkal néztek farkasszemet, akiken 4–1-gyel léptek túl, készülhettek az elődöntőre. A legjobb négy között viszont nem bírtak a németekkel, akik ellen ugyanilyen arányban maradtak alul. A bronzmeccsen a vigaszágról érkező ukrán fiatalokkal csaptak össze, akik ellen 2–1-es hátrányból fordítva nyertek 4–2-re. Meglett a harmadik hely, vele együtt pedig a hatodik szarajevói érem.
 
Forrás: utanpotlassport.hu
Fotó: Carlos Ferreira/EJU
(2022.10.31).