Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


TAROLNAK A REPUBLIKÁNUSOK A FÉLIDŐS VÁLASZTÁSOKON

A JOBBOLDALI REPUBLIKÁNUS PÁRT ELSÖPRŐ SIKERÉT HOZHATJÁK AZ AMERIKAI FÉLIDŐS VÁLASZTÁSOK AZ ELSŐ EREDMÉNYEK SZERINT.


A republikánusok már 132 mandátumot biztosan szereztek, szemben a balliberális Demokrata Párt 79 mandátumával a washingtoni kongresszus alsóházában, a képviselőházban, amelynek mind a 435 tagját újraválasztják. A többség megszerzéséhez 218 mandátum szükséges.
 
A felsőház, a száztagú szenátusban jelenleg 35 szenátori helyért zajlik a verseny, ebből tizenötöt a republikánusok már biztosan megnyertek, míg a demokraták kilencet. A jelenlegi állás szerint így a demokratáknak 45, a republikánusoknak 44 helyük van a felsőházban.
 
A kongresszusi választásokkal párhuzamosan kormányzóválasztásokat is tartanak, ezek közül az országos politikára is befolyással lehet Ron DeSantis floridai kormányzó győzelme, akit Donald Trump előző amerikai elnök mellett a legesélyesebbnek tartják arra, hogy a Republikánus Párt elnökjelöltje legyen két év múlva. DeSantis a szavazatok 57 százalékát szerezte meg demokrata párti ellenfelével szemben.
 
Szintén győzelmet aratott, a voksok 55 százalékát szerezte meg a Texast 2015 irányító republikánus Greg Abbott kormányzó, aki kemény bevándorlásellenes intézkedései miatt keveredett összetűzésbe Joe Biden elnökkel, illetve New York és a főváros, Washington demokrata párti vezetésével.
 
Forrás: magyarnemzet.hu, MTI
(2022.11.09.)