Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az ukrán hadvezetés tulajdonképpen beismerte, az ő rakétájuk csapódott be lengyel földbe

Zelenszkij makacsul tagad, de az amerikai CNN hírtelevízió információi szerint az ukrán hadsereg tulajdonképpen elismerte, az ő rakétájuk csapódott be lengyel területen.

Nincs arra utaló jel, hogy a keddi kelet-lengyelországi robbanás szándékos támadás eredménye lenne, és arra sem, hogy Oroszország katonai offenzívát indítana a NATO ellen - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai sajtónyilatkozatában, s most úgy tűnik, Stoltenberg nem a levegőbe beszélt.
 
A CNN információi szerint az ukrán hadvezetés üzenetben tudatta a nyugati szövetségesekkel, a becsapódás idejében a terület felett kilőttek egy légvédelmi rakétát egy közeledő orosz rakétára.
 
 
Korábban Joe Biden amerikai elnök is úgy nyilatkozott, semmi bizonyíték arra, hogy a rakétát orosz területről indították volna.  Andrzej Duda lengyel elnök varsói sajtótájékoztatóján pedig úgy fogalmazott, semmi sem utal arra, hogy szándékos támadás lett volna Lengyelországgal szemben a Przewodówban történt robbanás.
 
Az ukrán elnök szerdán este kategorikusan tagadta, hogy ukrán rakéta csapódott volna be Lengyelországban. Azt nyilatkozta, „nincs kétségem afelől, hogy nem a mi rakétánk volt”.
 
Forrás: ma7.sk
(2022.11.17.)