Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


MI MINDIG A TÖRTÉNELEM MAGYAR OLDALÁN ÁLLUNK

OTT IS MARADUNK, KIÁLLUNK AZ ÉRDEKEINK MELLETT

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a Diaszpóra Tanács tagjait, akiknek köszönetet mondott azért, hogy az általuk vezetett szervezetek az elmúlt időszakban is világszerte eredményesen és bátran kiálltak Magyarország mellett a nemzetközi vitákban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.
 
Orbán Viktor szerint a legutóbbi Diaszpóra Tanács ülés óta sem lett könnyebb a világ magyarságának helyzete, akkor világjárvány dúlt, most pedig háború van. Nem könnyű talpon maradni és észszerű politikát folytatni, szorongatnak bennünket Brüsszelből is, és közben egy gazdasági visszaesés bontakozik ki a szemeink előtt – mondta.
 
A legvalószínűbb szerinte az, hogy az Európai Unióban csak a Közép-Európai országok tudnak kimaradni a recesszióból, ez a célja Magyarországnak is, erre van reális esély, ha a kormány sikeresen végigviszi a válságkezelő munkát.
 
A nemzetközi politikában most több szövetségesünk, több barátunk van, mint volt – fejtette ki Orbán Viktor az olaszországi, az izraeli és a félidős amerikai választások eredményeire utalva.
 
Mi egy világnemzet vagyunk, minden hang fontos a nemzetközi csatazajban, amely ellensúlyozza azt a sok megalapozatlan negatív vélekedést, amelyet politikai ellenfeleink terjesztenek hazánkról – mondta a fogadáson Orbán Viktor.
 
Leszögezte: Mi a történelem magyar oldalán állunk. Ott is maradunk, kiállunk az érdekeink mellett, így végezzük el a nemzetépítő munkát, amihez továbbra is kérjük és köszönjük a Diaszpóra Tanács értékes hozzájárulását.
 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen) fogadja a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő Magyar Diaszpóra Tanács tagjait a Karmelita kolostorban 2022. november 17-én. A kormányfő mellett balról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán