Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Naponta ötven migráns érkezik taxival a délvidéki Palicsra

Az illegális bevándorlókat a taxisok általában a Tőzegbánya erdőbe szállítják, de onnan a migránsok Palics központjába járnak bevásárolni, és a kávézókban is gyakran megfordulnak.

Palics utcáin vonulnak a migránsok a Tőzegbánya erdőből a település központjába bevásárolni. A taxiállomáson is mindig ott vannak kisebb-nagyobb csoportokban, fuvarra várnak. Reggelente a palicsi benzinkúton kávéznak. Egyesek a buszmegállón várakoznak. Az erdő felé a migránsok útvonalát a rengeteg eldobott szemét jelzi, panaszolta Nagy Katalin.
 
„Minden, hát azt ne is ecseteljem, hogy mi minden, és mi nincsen. Ott az alsóneműtől kezdve minden, és útközben a hátunk mögött nappal jött egy taxi, ami szintén ott valahol megállt, és kirakott belőle legalább 10-15 embert.”
 
A palicsi temető mindegyik bejáratánál arab nyelvű felirat jelzi, hogy a migránsok oda nem mehetnek be. A taxisok általában ott teszik ki őket. Viszmeg Katica naponta találkozik kisebb-nagyobb migránscsoportokkal Palics központjában.
 
„A központban vannak. Le-föl mászkálnak csomagokkal. Tehát mindig meg van rakva a kezük, éhezni nem éheznek. De hogy tízesével, hatosával, a legkisebb csoport.”
 
A Tőzegbánya erdő felé vezető utak mindegyike tele van szeméttel, leginkább konzervdobozokkal és műanyag palackokkal. Nagyjából három kilométerre van a palicsi temetőtől a magyar határkerítés, az erdő mélyén.
 
A palicsi temető környékén élők azt mondják, hogy a legtöbb illegális bevándorlót a taxisok a szabadkai befogadóközpontból szállítják a temető környékére, illetve a tőzeges erdő bejáratáig. Azt mondják, naponta átlagosan olyan 50-60 új bevándorló érkezik a tőzeges erdőbe. Ők gyakran napokat töltenek ott kisebb-nagyobb illegális migránstáborokban, amíg arra várnak, hogy megtervezzék, hogyan tudnak átjutni esetlegesen a magyar határkerítésen.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.11.20.)