Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Vasárnap több mint háromszázhetven migránst tartóztattak fel

A rendőrök november 20-án 376 határsértő migránst tartóztattak fel és 252 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 65 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Hercegszántó, Kelebia, Petőfiszállás és Zsana közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben összesen 271 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Tiszasziget közigazgatási területén.
 
A rendőrök Budapesten 16, Nagycenken 4, Sirokon 2, Rétságon 6, Inárcson 2, Bakonygyepesen 10 határsértőt tartóztattak fel.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, indiai, marokkói, palesztin, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 9 esetben a rendőrök összesen 252 főt, akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen, közokirat-hamisítás miatt 2 esetben indult büntetőeljárás.
 
A szegedi járőrök ellenőriztek 2022. november 20-án 2 óra 50 perckor Domaszék külterületén, az 55-ös főúton egy szerb gépkocsit és annak szerb vezetőjét. Az embercsempész öt, magát pakisztáninak valló férfit szállított. 
 
Ásotthalomnál állítottak meg a rendőrök 2022. november 20-án 19 óra 15 perckor egy szerb személyautót. Az autóból nyolc ember kiugrott és futni kezdett, a járőrök azonban minden menekülni próbáló illegális migránst feltartóztattak. A gépkocsi vezetője, egy 24 éves szerb férfi is kivonta magát a rendőri intézkedés alól és az autóval továbbhajtott, majd megállt és gyalog akart tovább menekülni, de a rendőrök őt is még a helyszínen elfogták.
 
Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.
 
Forrás: police.hu
(2022.11.21.)