Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A THE NEW YORK TIMES HITELESÍTETTE A FEGYVERTELEN OROSZ KATONÁK KIVÉGZÉSÉRŐL KÉSZÜLT VIDEÓT

A The New York Times vasárnap megerősítette, hogy azok a videók hitelesek, amelyeken orosz katonákat ölnek meg az ukrán erők, amikor november közepén visszafoglalták a kelet-ukrajnai Luhanszk régióban lévő Makijivka falut.

Az egyik videón, amelyet egy ukrán katona vett fel egy tanya udvaráról, három bajtársa látható, amint végignézték, ahogy tíz, látszólag fegyvertelen orosz katona kilépett egy fészerből, és arccal lefelé a földre feküdtek. Egy 11. orosz katona kilépve tüzet nyitott az ukrán katonákra, akik azonnal visszalőttek.
 
A lap által megkérdezett szakértők eltérő választ adtak arra, hogy a találkozás háborús bűncselekménynek minősíthető-e. Szerintük A KÉRDÉS AZ, HOGY AZ OROSZ KATONÁKAT A PILLANAT HEVÉBEN VAGY BOSSZÚBÓL LŐTTÉK-E LE.
 
Ráadásul, míg a 10 fekvő katona nem harcoló katonának minősül, a 11. katona cselekedete is háborús bűncselekménynek tekinthető, mivel megadást színlelt.
 
AZ OROSZ KATONAI ÉS POLGÁRI HATÓSÁGOK AZZAL VÁDOLJÁK UKRÁN KOLLÉGÁIKAT, HOGY HÁBORÚS BŰNÖKET KÖVETTEK EL A HADIFOGLYOK MEGÖLÉSÉVEL.
 
Az ukrán ombudsman tagadta a vádat, azzal érvelve, hogy az ukrán katonák a megadást színlelő oroszokkal szemben védekeztek. Ez azt jelenti, hogy a katonák nem tekinthetők hadifoglyoknak, mert egyikük tüzet nyitott.
 
Az ENSZ emberi jogi hivatala közölte, hogy vizsgálja a videókat.
 
Forrás: karpathir.com
(2022.11.21.)