Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Alapjövedelmet kínál a transzneműeknek San Francisco vezetése

San Francisco elindított egy garantált jövedelemmel kapcsolatos kísérleti programot, kizárólag a magukat transzneműnek azonosító lakosok számára.

A program honlapja szerint előnyben részesítik a fekete, őslakos vagy színesbőrű pályázókat, és az okmányokkal nem rendelkező lakosok is pályázhatnak. A 10 oldalas PDF formátumú pályázat figyelemre méltó mennyiségű, identitásról szóló információt kér, többek között 15 névmási kategória, 17 szexuális irányultság és több mint 90 nemi opció közül lehetett választani.
 
A kérelmezőknek jövedelemigazolást és fényképes igazolványt kell felmutatniuk. A kísérleti projekt keretében 55 pályázó kerülhet kiválasztásra, a program pedig a tervek szerint 18 hónapig fog tartani.
 
Pau Crego, a San Francisco-i transz kezdeményezésekkel foglalkozó hivatalának ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy “még a transzok érdekérvényesítésének gazdag története ellenére is azt látjuk, hogy a transz emberek exponenciálisan magasabb arányban tapasztalják meg a szegénységet, mint az általános lakosság”.
 
Breed polgármester megjegyezte, hogy a városban nagyjából 400 olyan hajléktalan van, aki transzneműként azonosítja magát, ami állítása szerint magas arány, ugyanis a városban becslések szerint 7 754 hajléktalan él. A polgármester továbbá ígéretet tett arra, hogy 2027-re véget vet a transzneműek hajléktalanságának.
 
San Francisco jelenleg 1,7 milliárd dolláros hiánnyal küzd, és nem ez az egyetlen diszkriminatív garantált jövedelem program. Jelenleg a város egy speciális programot kínál a feketebőrű és csendes-óceáni szigeteki terhes lakosoknak havi 1000 dollár alapjövedelemmel. Emellett a város már most is széles körű lakhatási és egészségügyi szolgáltatásokat biztosít a magukat transzneműnek azonosító emberek számára. Breed 2027-es terve szerint 150 további hosszú távú lakhatási támogatást indítanának.
 
Forrás: V4NA
(2022.11.21.)