Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


KÁCSOR LÁSZLÓ HALÁLÁRA

Kilencvenhárom éves korában, december 23-án elhunyt Kácsor László fotóriporter, az MTI volt munkatársa, aki az 1990-es évek elején a Lakitelek Népfőiskola első munkatársai közé tartozott.

Emlékét nem csak szívükben őrzik a Népfőiskolán. Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben található a Kácsor Tanya nevet viselő kiállítótér (korábban szolgálati lakás, ahol feleségével élt), amelynek névadója Kácsor László, az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. egykori főszerkesztője és a Népfőiskola Alapítvány korábbi igazgatója.
 
KÁCSOR LÁSZLÓ 1929-ben született Aradon, a középiskolát Nagyváradon végezte el. 1945-ben érkezett Budapestre, ahol kitanulta a kovácsmunkát. 1952-től harminc éven át dolgozott a Magyar Távirati Irodánál, előbb a belpolitikai rovatánál, majd a fotórovatnál. 1982-től szabadúszó újságíró lett, főleg természetközeli témákról írt cikkeket, később könyveket. Első könyve a Horgászösvények volt, ezt követte a Barátom, a természet, a Gemenc, a Vizi barangolások, a Bogrács és nyárs, a Velencei-tó, a Vízparti táborozás, valamint A folyók élni akarnak.
 
A '90-es éveke elején az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. főszerkesztője és a Népfőiskola Alapítvány igazgatója.
 
 1991-ben a Baranya megyei Matty községben Madár emlékparkot (Pantheon avium) hozott létre, a kopjafák a tizenhárom kipusztult honi madárfajra emlékeztetnek. 2014-ben Pro natura díjat kapott a Magyar Természettudományi Társulattól. 2011 óta a Somogy megyei Vízvár községben élt.
 
Forrás: Népfőiskola Alapítvány, MTI
(2023.01.02.)