Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kun Vetélkedő 2. forduló – a lakiteleki Népfőiskolán

A Kun Képes Lexikon megjelenése és Kun László Király trónra léptének 750. évfordulója alkalmából a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum és a karcagi Györffy István Nagykun Múzeum - a Kecskeméti Katona József Múzeum védnökségével - pályázatot hirdetett a kun települések iskolái számára, felső tagozatos- és középiskolás diákoknak.

Amint a Népfőiskola honlapján írták: a vetélkedő első kettő fordulója írásban kerül megrendezésre. A döntőbe jutott csapatok 2023. március 24-25. között (péntek-szombat) mérik össze tudásukat a lakiteleki Népfőiskolán.
 
A vetélkedőre 3 fős csapatokban lehetett jelentkezni, két korcsoport szerint:
 
Általános iskola felső tagozat (5-8. osztály)
Középiskola (9-12. osztály)
 
Az első forduló beküldésével a csapatok automatikusan jelentkeztek a versenyre. A második fordulót kérjük, csak azok küldjék be, akik az első fordulóval már jelentkeztek a versenyre. A második forduló beküldési határideje: 2023. február 7., szerda
 
A második forduló elérhető itt.

 
 
A második forduló kitöltött feladatlapjait postai úton kérik beküldeni a Népfőiskola Alapítvány címére: 6065 Lakitelek, Szentkirályi út 5. A borítékra kérik, írják rá: "Kunokról nem csak kunoknak" történelmi verseny. A feladatlapon jelöljék a csapat nevét, tagjait, az iskolát és a felkészítő pedagógust.
 
A második forduló összesítése után a döntőbe jutott csapatok névsorát közzé teszik a Népfőiskola honlapján, illetve a megadott email címeken írásban is értesítjük őket.
 
Forrás: nepfolakitelek.hu
(2023.01.17.)