Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Lavrov: az EU vezető diplomatája nem tudja elrejteni rasszista világnézetét

Könnyen manipulálhatónak nevezni az afrikai országokat Josep Borrell védjegye – jelentette ki kedden Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, reagálva az EU külügyi vezetőjének megjegyzéseire, amelyekben Moszkvát félretájékoztatás terjesztésével vádolta.

Borrell a nap folyamán korábban az uniós diplomatákhoz szólt, és azzal vádolta Oroszországot, hogy “információs manipulációt és beavatkozást” használ háborús fegyverként. Lavrov Maliba és Eritreába tett látogatására reagálva, Borrell “könnyű országoknak” nevezte őket Moszkva számára, hogy “hazugságokat terjesszen arról, hogy ki a bűnös abban, ami Ukrajnában történik”.
 
“ÍGY BESZÉL EGY OLYAN EMBER, AKI NEM TUDJA ELREJTENI VILÁGNÉZETÉNEK RASSZISTA LÉNYEGÉT” – MONDTA LAVROV, AMIKOR UNIÓS KOLLÉGÁJA VÁDJAIRÓL KÉRDEZTÉK.
 
“Nem is olyan régen nyíltan arról beszélt, hogy Európa egy kert, amelyet egy dzsungel vesz körül, amely fenyegeti, ezért a kertnek óvatosnak kell lennie a dzsungellel. Ez mindent elmond arról, hogy valójában ki és hogyan viszonyul az afrikai országok igényeihez és érdekeihez”.
 
“Nincs mit rejtegetnünk vagy szégyellnünk” – tette hozzá az orosz külügyminiszter. “Mi ott álltunk Afrika gyarmati iga alóli felszabadulásának forrásánál. A Szovjetunió volt az egyik fő kezdeményezője annak a nyilatkozatnak, amely 1960-ban a gyarmatosított országok és népek függetlenségének megadásáról szólt. És ez nem imitálás volt, ahogyan [Boris Johnson volt brit miniszterelnök] nemrégiben a minszki megállapodásokat nevezte, hanem valódi történelmi tett, amely megpecsételte a gyarmati uralom végét”.”
 
 
Az uniós diplomatákhoz szólva Borrell sajnálkozott, hogy egyes afrikai országok nem támogatják az unió álláspontját, miszerint Ukrajna “azokért az értékekért harcol, amelyekre a világról alkotott felfogásunkat alapozzuk”.
 
Szerinte a jelenlegi konfliktust nem csak a csatatéren, csapatokkal vívják, hanem “az információs térben, az emberek szívét és elméjét próbálják megnyerni”. Ennek érdekében az EU “védi a véleménynyilvánítás szabadságát” az orosz média betiltásával, miközben támogatást nyújt a Moszkva által külföldi ügynökként megjelölt “független” csatornáknak – tette hozzá.
 
Miközben Oroszországot dezinformáció terjesztésével vádolta, Borrell nyilvánvalóan maga is ezt tette – mondván, hogy Eritrea azon könnyű országok közé tartozik, amelyeket Lavrov jelenleg célba vesz. Az orosz diplomata a múlt hónapban valóban ellátogatott ebbe az országba, Angolával, Eswatinivel és Dél-Afrikával együtt. Mostani útja során Maliba, Mauritániába és Szudánban is ellátogat.
 
Forrás:oroszhirek.hu
(2023.02.08.)