Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ USA DURVÁN SÉRTI A NEMZETKÖZI JOGOT, AMIKOR ERŐSZAKKAL KÉNYSZERÍTI RÁ SAJÁT SZABÁLYAIT A VILÁGRA

Az USA durván megsértette a nemzetközi jogot, miközben erőszakkal kényszerítette rá saját szabályait a világra – állította Vang Venbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője. A megjegyzéseket azok a jelentések váltották ki, amelyek szerint Washington és szövetségesei egy közelgő G7-csúcstalálkozót akarnak felhasználni arra, hogy követeljék Kínától, hogy felelősségteljesen cselekedjen.
 
Vang csütörtöki szokásos sajtótájékoztatóján a kínai Global Times újságírója megemlítette azokat a találgatásokat, amelyek szerint a G7 vezetői arra fogják kérni Pekinget, hogy “tartsa be a nemzetközi szabályokat”, amikor még ebben a hónapban Japánban találkoznak.
 
Hosszú választ adva Vang azzal kezdte, hogy “a világ országainak túlnyomó többsége számára a nemzetközi szabályok kifejezés az ENSZ Alapokmányában rögzített alapvető kapcsolati normákat jelenti.”
 
“AMIKOR AZONBAN A G7-EK NEMZETKÖZI SZABÁLYOKRÓL BESZÉLNEK, AKKOR A NYUGATI SZABÁLYOKRA GONDOLNAK” – FOLYTATTA. “EZEK A SZABÁLYOK NAGYON KEVÉS ORSZÁG – KÖZTÜK A G7-EK – ÉRDEKEIT SZOLGÁLJÁK, NEM PEDIG A NEMZETKÖZI KÖZÖSSÉG KÖZÖS ÉRDEKEIT”.
 
“Miközben az Egyesült Államok arra kéri Kínát, hogy tartsa be ezeket a szabályokat, az USA kilépett 17 nemzetközi szervezetből és szerződésből, válogatás nélkül kémkedett szövetségesei és ellenségei ellen egyaránt, diplomáciai úton erőfegyverrel kényszerített országokat, gazdasági kényszert és katonai beavatkozást alkalmazott” – állította Vang.
 
“Az USA szemérmetlenül megszállta Afganisztánt, Irakot és Szíriát, valamint más, az USA-nál kisebb és gyengébb országokat, ártatlan civilek tízmillióit gyilkolták meg és telepítették ki” – tette hozzá a tisztviselő.
 
“HA A NEMZETKÖZI SZABÁLYOKRÓL VAN SZÓ, AZ USA HELYE A VÁDLOTTAK PADJÁN VAN. NINCS ABBAN A HELYZETBEN, HOGY UJJAL MUTOGASSON MÁS ORSZÁGOKRA”.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2023.05.12.)