Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


AZ „APRÓ” PROBLÉMA

Kettészakad a DK?
Dr.Dávid Ferenc alkalmasabb lenne – vélekedik informátorunk.



Ilyen az, amikor az első számú vezető az első számú problémája a hatalomra törő ellenzéknek.
 
Mondja egy Bennfentes, aki nem titkolja, anyagilag megsínylené, ha a nevét adva beszélne a belső problémákról. Melyek szőnyeg alá vannak söpörve.
 
Szerinte az ellenzék választási kudarc-sorozata kódolva volt és van, mindaddig, amíg Gyurcsány és feleségének a pártja, vs ellenzéki pártok állapot fennmarad. Ha a DK meg is veszi magának a parlamentben melegedő összes párt vezető tisztségviselőjét, amit tervszerűen a nyilvánosság bevonásával hajt végre, ő akkor sem nyerhet többet választást Magyarországon. De talán nem is akar.
 
Gyurcsány és felesége Klára, – Apró Antal unokája – , már a még működő MSZP számára is gondot okozott. Itt a kormányzása félidejében lévő miniszterelnök, Medgyessy Péter elleni puccsra utalt és arra, amikor a megbuktatott miniszterelnök nyilvánosan kijelentette: tele vannak korrupciós ügyekkel.
Emlékezett, annak idején az un. „nagy öregek”, jelesül a Horn Gyula közeliek körében többször elhangzott, a van nekünk egy „apró” problémánk. Akár bajusz alatti savanyú mosoly, akár villámló tekintet kísérte ezt a kijelentést, attól nem tartottak, hogy Apró Antal múltja hozza rájuk a bajt. Inkább Apró Piroskának és az ő családjának anyagi természetű gátlástalansága, ami Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc házasságát követően lett csúcsra járatva.
 
Apró Antal megélte a rendszerváltást, háborítatlanul. Négy évvel azután, 1994 telén vitte el az ördög és addig boldogan élt, ahogy a mesében van, míg meg nem halt. Az Antall-Boross kormány sara lett ez, 1994-ben többek között ezért is lett leváltva. Hatalomra került az MSZP-SZDSZ.
 
Ettől azután vérszemet kapott az érintetlenül megmaradt hálózat. Ennek a hálózatnak emblematikus csúcsfigurája Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége. Csakhogy a körhöz kapcsolható ügyek a nagy nyilvánosság elé lettek tárva. Ezért hibás, támadható döntés, hogy a férje által vezetett párt árnyékkormánya miniszterelnök-jelöltjének nevezte ki maga magát. Ez a tempó még a románoknak is sok lett.
 
Egy „ép elméjű” intakt személlyel sikeresebbek lehettek volna, utalt kimondatlanul is Márki-Zayra. A Gyurcsány-Dobrev házaspárral az élen, legközelebb sem fog menni, állítja a Bennfentes. Többen is látják ezt a problémát, de Dobrev nem képes háttérben maradni. Hallani sem akar róla. Lenéz mindenkit a saját környezetében is, pedig lenne nála alkalmasabb, felkészültebb figura, de ezt már szóba sem merik előtte hozni. Önfejűen tervezett a kampánykörútja is. Koncepciótlan. Szitkozódásra épül. Pozitív vízió nincs benne. És Gyurcsány őszödi beszéde árnyékként vetül rá, hiszen ő volt kormányon, amikor kimondta: gyerekek, ennyit tudunk, ennyire vagyunk képesek. Több cikluson keresztül bemutatta, ráadásul bevallotta: hazudott reggel, délben, meg este.
Merkel nem véletlenül jelentette ki Gyurcsánnyal kapcsolatban: ezt az embert nem akarom többet látni! Az sem volt véletlen, hogy Horn 75. születésnapján a német szabaddemokraták külügyére, H.D.Genscher személyesen megjelent. Ez is mutatja, hogy volt és van még számtalan a múltból itt maradt probléma: ugyan az elszámoltatás elmaradt, de attól még az a szokás megmaradt, hogy a különböző külföldi bekötöttségű ávós családok egymást is üldözik. Aki bírja, marja. Így történt, hogy Apró Antal unokájának a pápai prolival kötött házassága az „apró” problémából végzetessé nőtt Horn Gyula és az MSZP számára.
 
Horn Gyula halott, az MSZP halott.
 
De az „apró” probléma él.
 
Miazhogy, nagyon is, gúnyolódnak egyre többen a Gyurcsány házaspár háta mögött.
 
Mert 2023-ban a teljes ellenzék pont ugyanettől az „apró” problémától fuldoklik.
 
Se kiköpni, se lenyelni nem tudja.
 
Hallani, hogy szoci pénzemberek egyenesen toxikusként emlegetik az ellenzék első számú házaspárját és legbelsőbb körét, s az ellenzéki siker legfőbb akadályát bennük látják. Meggyőződésük, de a tények is ezt támasztják alá, amíg Gyurcsány és felesége van, nem bír hatalomra vergődni semmiféle, érdemlegesnek eladható ellenzék.
 
Bennfentes úgy tudja, a gyurcsányistákkal szemben tehetetlen, amúgy lelkiismeretlen pártemberek kampánycélból hajtják utcára az egy spangliért is balhézni kész néhányszáz tinédzsert, mert a Momentum sajtóbéli és pénzügyi támogatói meg akarják mutatni Gyurcsánynak, hogy az alakulat létezik.
 
A pedagógusok ügyének támogatása nyomokban sincs itt jelen. Hadházy politikai kisszerűsége van jelen.
Meg a többi kispályásé. Róluk szól a történet. Ha a pedagógusok alacsony bére izgatná őket, nem dolgoznának az EU-s pénzek folyósítása ellen. Ezt Gyurcsány be is ismerte: a kormány bukását reméli az EU-s pénzek megvonásától. Hogy emellé odaáll az SZDSZ-ben fogant PDSZ, az több mint nyilvánvaló. Dobrev Klára rafinált jelmondata pedig üres, az ELHOZZUK A REMÉNYT, maga a semmitmondás.
 
czyla