Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kajak-kenu vk - Magyar ezüstérmek a vasárnap délelőtti döntőkben

Ezüstérmet nyert a női kenu párosok olimpiai számában, 500 méteren a Bragato Giada, Nagy Bianka kettős vasárnap a poznani kajak-kenu világkupán.

A hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint a kevés induló miatt elő- és középfutamokat nem rendeztek, így a Bragato, Nagy duónak a döntő volt az egyetlen pályája az egész hétvége során. A győzelmet a Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja olimpiai bajnok kínai páros harcolta ki. A jobbik magyar kettős egyedüliként tudott egy hajón belül maradni féltávnál az élen haladó ázsiaiakhoz képest, végül bő másfél másodperccel lett második. Ez előrelépés a két héttel ezelőtti szegedi vk-n elért negyedik helyhez viszonyítva. A 200 méteren szombaton negyedikként végző másik magyar egység - Gönczöl Laura és Opavszky Réka - hetedikként végzett.
 
Jutott még egy érem a vasárnap délelőtti programban: a szintén kenus Kisbán Zsófia 500 méteren a második helyen ért célba. A szegedi világkupán 1000 és 5000 méteren is ezüstérmes magyar versenyzőt csak az ukrán Ljudmila Luzan tudta megelőzni.
 
Férfi C-2 500-on viszont a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám egység csupán nyolcadik lett, azután, hogy Szegeden megnyerte ezt a számot.
 
A délelőtt negyedik magyar érdekeltségű A döntőjében, K-2 500 méteren Kurucz Levente és Balogh Gergely a kilencedik helyen ért célba.
A vasárnap délutáni 5000 méteres versenyekben C-1-ben Adolf Balázs magabiztos versenyzéssel, fölényesen győzött, míg a nőknél Kisbán harmadik lett.
 
Szombaton két érmet nyertek a magyarok, férfi K-1 1000 méteren Varga Ádám nyert, Kopasz Bálint pedig harmadik lett.
 
A női kajakos számokban nem indultak magyarok, és voltak további hiányzók is. Kihagyta többek között a lengyelországi vk-t a Szegeden bronzérmes Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta férfi kajak négyes, illetve Nádas és Tótka K-2 500 méteren sem állt rajthoz.
 
Forrás: mti.hu
 (2023.05.28.)