Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Márton Gréta: Nagyon sokat nyertünk a BL-döntővel, mert nem volt benne a szezonunkban

Márton Gréta szerint hatalmas siker a Ferencváros kézilabdacsapata számára a második hely a Bajnokok Ligájában, mivel a csapat szezonja nem vetítette elő, hogy bejut a döntőbe.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton ötgólos hátrányból fordítva, az Esbjerg elleni győztes gólt az utolsó másodpercekben szerezve jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe Budapesten. A vasárnapi fináléban a címvédő Vipers várt a zöld-fehérekre, a norvég csapat négy góllal nyert.
 
„Vasárnap még egy picit csalódottak voltunk, közvetlenül a meccs után úgy éreztük, hogy elvesztettük ezt a Bajnokok Ligája-döntőt, de utólag úgy gondolom, hogy nagyon sokat nyertünk vele, mert már azért is nagyon hálásak lehetünk, hogy idáig eljutottunk, mert úgy éreztem, hogy ez nem volt benne a szezonban” – nyilatkozta hétfőn az FTC balszélsője az M4 Sport Kézilabda magazinjában.
 
A válogatott játékos elárulta, a mérkőzés előtt tartottak attól, hogy bénítólag hat rájuk a telt házas MVM Dome hangulata, de végül alaptalannak bizonyultak ezek a félelmek. „Életre szóló élmény volt, nagyon jó érzés volt ennyi szurkoló előtt játszani. Az elején tartottunk tőle, hogy talán negatívan fog minket érinteni, hogy ennyien kint vannak és nekünk szurkolnak, attól féltünk, hogy nyomás lesz rajtunk, de úgy éreztem, hogy nagyon sokat segítettek nekünk, végig hallottuk a szurkolókat, ők segítettek nekünk a nehéz pillanatokban” – fogalmazott Márton Gréta, aki hozzátette, hogy Emily Bölk utolsó másodperces gólját nem is nagyon látták, csak a szurkolók őrjöngéséből realizálták, hogy bement.
 
A visszavonuló Szucsánszki Zitáról Márton Gréta elmondta, óriási szerepe volt a csapatban, mindig lehetett hozzá fordulni, mindig segítette és biztatotta a többieket. „Nagyon fog nekünk hiányozni és örökké hálás leszek, hogy a gyerekkori példaképemmel együtt játszhattam. Mindig istápolta a fiatalokat, volt szerencsém a szárnyai alatt felnőni nekem is.”
 
A csapattól szintén távozó Elek Gábor vezetőedzőnek is köszönetet mondott. „Neki is nagy hálával és köszönettel tartozom, amiért már egészen kislány koromban felfigyelt rám, látott bennem valamit és és hogy ilyen sokáig megadta nekem a bizalmat és ennyire szeretett. Én is nagyon szeretem őt és nekem ő jelenti a Ferencvárost.”
 
 
Forrás: hirado.hu
(2023.06.06.)