Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


VILÁGBAJNOK A MAGYAR NŐI U20-AS VÍZILABDA-VÁLOGATOTT

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében.
 
 
Fantasztikus játékkal rukkolt ki, és a portugáliai Coimbrában rendezett világbajnokság döntőjében 13–10-re győzte le a spanyolokat a magyar U20-as női vízilabda-válogatott.
 
A péntek esti fináléban a Benczur Márton által irányított csapat a meccs elejétől koncentráltan játszott. A csapatkapitány Szegedi Panni előbb ötméteresből, majd akcióból szerzett gólt kezdésként, és onnantól már nem adta ki a vezetést a kezéből válogatott. Az első negyed 4–3-mal zárult, a félidőben 8–6 volt az állás. A harmadik játékrészben pedig szinte minden összejött a magyar lányoknak, és zsinórban négy gólt szerezve alakították hatgólosra a különbséget (12–6), ami világbajnoki döntőről lévén szó egészen elképesztőnek hatott.
 
A jelentős hátrány tudatában azonban a spanyolok nem törtek össze, és mindent elkövettek, hogy felzárkózzanak. Lőttek is három gólt egymás után, de a magyar lányok az utolsó negyedben okosan őrizték a magabiztos előnyüket. A világbajnokság utolsó dudaszójának pillanatában pedig 13–10-et mutatott az eredményjelző, és ezzel
 
Az U20-a női válogatott megszerezte az első magyar aranyérmet a korosztály vb-történetében.
 
A döntőben minden játékos kimagasló teljesítményt nyújtott, Neszmély Boglárka nagyszerűen védett, és a kiváló csapatmunkát jelzi, hogy nyolc játékosunk is eredményes volt, közülük Szegedi és Varró Eszter három-három alkalommal.
 
Magyarország így 2023-ban elmondhatja magáról, hogy a férfiak aranya után a női vonalon is világbajnoki címet szerzett az U20-as korosztályban.
 
AZ U20-AS VILÁGBAJNOKOK:
Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Fekete Flóra, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja,Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kardos Laura, Kóka Zelma, Mácsai Eszter, Neszmély Boglárka, Sümegi Nóra, Szegedi Panni, Tiba Panna, Varró Eszter
 
Döntő
Magyarország–Spanyolország 13–10 ( 5–3, 3 –3, 4–2, 1–2)
Gólszerzőink: Szegedi, Varró 3-3, Sümegi 2, Aubéli, Dömsödi, Hajdú, Mácsai, Tiba

 
Forrás: utanpotlassport.hu
 
(2023.09.15.)