Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Az Európai Unió jövője függ a lengyel választásoktól

Spanyol Vox párti EP-képviselő: Brüsszel és a németeket is igyekeznek befolyásolni a kampányt, hiszen a Mateusz Morawiecki vezette kormány a magyarhoz hasonlóan NEM hajlandó fejet hajtani a brüsszeli bürokraták törekvéseinek, miszerint egyetlen központi kézbe kerülnének a tagállami jogosultságok.

Lengyelországban október 15-én tartanak parlamenti választásokat, a Donald Tusk vezette baloldal mérkőzik meg a jobboldali tömbbel, élén a Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárttal. Hogy mennyire fontos ez a voksolás, azt jól mutatja, hogy Brüsszel és a németeket is igyekeznek befolyásolni a kampányt, hiszen a Mateusz Morawiecki vezette kormány a magyarhoz hasonlóan NEM hajlandó fejet hajtani a brüsszeli bürokraták törekvéseinek, miszerint egyetlen központi kézbe kerülnének a tagállami jogosultságok.
 
“A közelgő októberi lengyelországi választások meghatározzák Európa jövőjét, a júniusban esedékes európai parlamenti választásokkal együtt” – írja Hermann Tertsch, a Vox befolyásos konzervatív EP-képviselője az El Debate című lapban megjelent véleménycikkében. Azt írja, hogy Lengyelország az elmúlt évtizedben gazdasági sikertörténetté vált, amely társadalmi stabilitással párosult, és mindezt a politikai polarizáció, a határain dúló háború és az uniós intézményekben tapasztalható ellenségeskedés ellenére sikerült elérni.
 
Tertsch Lengyelországot a “konzervatív forradalom vezéralakjának” nevezi, mert gazdasági, társadalmi és kulturális eredményein túlmenően a Nyugat védelmének és biztonságának fontos tényezőjévé vált.
 
Megjegyzi, hogy a változások a háború előtt kezdődtek, de az ukrajnai konfliktus vezetett oda, hogy Lengyelország Amerika legfőbb szövetségesévé vált Európában, és az EU-n belül a dekadens francia-német tengelyt elutasító nemzetek természetes vezetőjévé. Meggyőződése, hogy nem fog visszatérni az a régi rendszer, amelyben Németország és Franciaország irányította az Európai Bizottságot és rákényszerítette akaratát a többi tagállamra.
 
Tertsch úgy véli, hogy a közelgő lengyelországi választások kulcsfontosságúak Európa egészének jövője szempontjából, és szerinte az eredmény megoldja azt a kolosszális dilemmát, amellyel az európai jobbközép a második világháború vége óta szembesült. Szerinte az Európát irányító szocialistákkal való szövetség a progresszivizmus felé terelte a jobbközép fejlődését, amely ellenséges a nemzetállamok szuverenitásával és a gazdasági növekedéssel szemben, ugyanakkor nyitott a szociális mérnöki tevékenységre, a radikális környezetvédelemre és a klímavészmadárkodásra.
 
 
Forrás: V4NA
 
(2023.09.17.)