Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


TEHER ALATT NŐ

A pálma és Orbán népszerűsége

Na végre, legalább megtudtuk mi a baj vele, a SRF (Schweizer Rundfunk und Fernsehen) tudósítója egy Trianonnal kapcsolatos műsorban elmondta: Orbán a maga sajátos módján újra megteremtette Nagy-Magyarországot és ehhez még csak a határokat sem kellett odébb tolnia.
 
Unom a szót vesztegetni az ordas hazugságokra a kommunista rendszert csontig kiszolgáló, liberálbolsi, de mégis független sajtó üldöztetéséről és a rendkívüli jogrenddel kapcsolatos sunyi feltételezésekre valamint az ellenzék statiszta szerepre való kényszerítéséről szóló mellébeszélésekre
 
Unom Karácsony piti játszmáit, remélem senki előtt sem titok, hogy az önkormányzati választásokat követően is a kormány ajánlott partnerséget és adott hosszú türelmi időt a teendőit illetően még mindig sötétben tapogatódzó főpolgármesternek.
 
Unom a kispályás figurákat, akik Orbán gesztusa ellenére éppen akkor akarnak revansot venni a kézbe kapott városok és kerületek vezetésére képtelen polgármesterek elszenvedett kudarcaiért, mikor az országba betör a járvány. A külföldről támogatott liberálbolsevik elit sajnos soha nem a hazaszeretetéről volt híres. Az erdélyi magyarok lerománozásán és a 56-os ünneplők közé lövető gyurcsányisták aljasságán nem lehet felülemelkedni, sem ezzel sem a hozzá hasonult politikai erővel szóba sem jöhet a megbékélés, azonban a félrevezetett szavazóikat kérem, nyugodjanak bele végre, hiszen már a Financial Times egyik szerzője is elismeri: Magyarország egy működő demokrácia, nincs itt semmiféle demokráciadeficit.
 
Most, hogy az SRF tudósítója végre kimondta mi a baj Orbánnal idézem a Financial Times egy másik cikkét melyben szerző sorolja a további megbocsáthatatlan bűnöket: vezetése alatt az elmúlt 10 évben teljesen átalakult Magyarország. 2010 óta a gazdaság az egyik legnagyobb növekedést mutatta az egész Európai Unióban, nagyon alacsony munkanélküliség mellett. Az oktatást az óvodától az egyetemekig átalakította a kormánya. Már a legkisebbeket is a nemzeti identitás és a keresztény értékek fontosságára nevelik az óvodákban. Az FT nem örül Orbán népszerűségének, de elismeri, hogy három választáson zsinórban nyert a magyarok határon inneni és túli szavazataival, a kormány sikeres intézkedései között említi, a családpolitikát, a családi adókedvezményt, a babaváró hitelt, a meddőséget gyógyító intézmények felkarolása a lap szerint nem csak népszerű, de a demográfiai adatokon is látszik a hatása döntően a közép- és felső-közép- osztályba tartozó heteroszexuális párokra épülő családok körében.
 
A Financial Times-nak az persze nem tetszik, hogy nem engedi be Orbán korlátlanul az idegeneket, és kifogásolja Soros bírálatát valamint a nemzeti konzultációkat is.
 
Az FT azt reméli, a járvány miatti válság Orbán kormányának bukását is elhozhatja 2022-ben, ha felszínre kerülnek az egyenlőtlenségek, és az egészségügy rossz helyzete.
 
Édes Istenem, a FT-nek fogalma sincs, mi rejtőzik a magyar lélekben, mi minden számít egy magyarnak, amikor a szavazófülkében odateszi az x-et.
 
Jól emlékszem 2018-ra, Gulyás Gergely első nagyobb nyilvános szereplésekor megnyert magának. Aranyt nevezte kedvenc költőjének és az Ágnes asszony négy sorát "séróból" idézte: Nosza sírni, kezd zokogni,/Sűrü záporkönnye folyván:/Liliomról pergő harmat,/Hulló vizgyöngy hattyu tollán.
 
A Financial Timesnek sejtelme sincs az ellenzékről, az ellenzék döntő hányadának pedig Arany János költészetéről.
 
És amíg a keresztény és magyar lelkiismeret felelősségéről szóló Gulyás Gergely által idézett sorok tartalmát még felfogni is képtelen, nemhogy annak következtetéseit akár a maga, akár a pártjára nézve hiánytalanul levonni képes Gyurcsány irányítja az Orbán ellen fenekedőket, feleslegesen reménykedik a FT szerzője.
 
Mondhatnám kár a gőzért, a magyarok lelkéből Orbán érdemei kiirthatatlanok.
 
czyla
 
(2020.05.24)