Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Meglépett négy afrikai kézilabdázó a spanyolországi vb alatt

Nyomoznak a spanyol rendőrök négy kameruni játékos után, akik a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság alatt tűntek el.
 
A hatóság közlése alapján a kameruni küldöttség csütörtökön jelentette be a kézisek eltűnését, de ennek először nem tulajdonítottak kiemelt figyelmet, miután szobájukban nem volt nyoma dulakodásnak és személyes holmijukat sem találták. A rendőrségi szóvivő kiemelte: jelenlegi ismereteik alapján úgy vélik, hogy a játékosok önszántukból távoztak a válogatott szállásáról. Hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy hol tartózkodhatnak.
 
A vb csoportkörében Kamerun három vereséget szenvedett – kikapott az oroszoktól, a szerbektől és a lengyelektől is –, így az alsóházi rájátszásban folytathatta szereplését, amelyben eddig Angolával szemben maradt alul 35–24-re, ezt követően pedig Üzbegisztánnal és Iránnal találkozik.
 
A sportvilágban nem egyedi eset, hogy sportolók, versenyzők nagy esemény közben hagyják el honfitársaikat, és kérnek menedékjogot a rendező országtól arra hivatkozva, hogy hazájukban rosszak az életkörülmények. Így tett az a hét kameruni sportoló is, aki a 2012-es, londoni olimpia idején tűnt el.
 
Forrás: hirado.hu
Fotó: illusztració
(2021.12.11.)