Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Magyar világbajnokokat avattak

Sporttörténelmi sikerek a teqball-világbajnokságon. A lengyelországi Gliwicében zajló világversenyen magyar világbajnokot avattak egyéniben a férfiaknál és a nőknél is.

 
A Magyar Teqball Szövetség információi szerint a nőknél Izsák Anna, a férfiaknál pedig Blázsovics Ádám lett világbajnok. A sportág történetében először rendeztek női egyéni versenyt, így Izsák Anna nemcsak Magyarország, hanem a világ első egyéni aranyérmese.
 

„Ebbe még annyira nem is gondoltam bele, de mindenesetre felemelő érzés elsőnek lenni. A legnehezebb meccsem az elődöntő volt, amerikai ellenfelem alaposan próbára tett, de végül sikerült legyőznöm őt is” – értékelt Izsák Anna, aki a Balatonakarattyai Lábtenisz Klub játékosa.
 
Blázsovics Ádám gliwicei sikere azt jelenti, hogy begyűjtötte a harmadik egyéni világbajnoki aranyérmét. „Sok munka van ebben a három egyéni világbajnoki címben, bízom benne, hogy a sportág hazai fejlődésére is jó hatással lesz ez. A világbajnoki döntő után a dobogó tetején meghallgatni a himnuszt, azt egyszerűen nem lehet szavakba önteni. Úgy gondolom, hogy az egész válogatott jó formában érkezett a vb-re, és a lengyelek egy fantasztikus szervezéssel, illetve lebonyolítással rukkoltak elő. A teqball egyre népszerűbb világszerte, és arra meg külön büszke vagyok, hogy szerintem Magyarországon a legnehezebb vb-indulási jogot szerezni.” – összegzett Blázsovics Ádám, a Phoenix Teqball Akadémia immár háromszoros egyéni világbajnoka.
 
A teqball egy futball-alapú sportág, amit egy speciálisan meghajlított asztalon (a Teq asztalon) játszanak olyan sportolók vagy lelkes amatőrök új generációja (teqers), akiknek célja a technikai képességeik, a koncentrációjuk és az állóképességük fejlesztése. A sportág először 2012-ben jelent meg, Magyarországon. A teqball során hatványozottan érvényesül a nemek közti egyenlőség, hiszen a szabályok szerint egyéni játék esetén kettő, páros játék esetén pedig négy játékos játssza a játékot nemtől és kortól függetlenül. A sport pontozási rendszer alapján működik, egyaránt játszható beltéren és kültéren, beleértve a strand körülményeket, tehát a homoktalajt is. A szabályok szerint a játékosok legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére, tehát ahhoz, hogy elkezdhessünk teqballozni, nincs szükség nagyobb tudásra, mint hármat dekázni egy labdával. A teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, hiszen egy testi kontaktus nélküli sport, ami azt jelenti, hogy sem az ellenfél, sem pedig az asztal érintése nem engedélyezett. Ez minimalizálja az ütközések által okozott sérülések előfordulását is.
 
Forrás: ma7.sk
(2021.12.12.)