Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


KI AZ ELLENZÉK SÍRÁSÓJA

Még mielőtt a baleset vele megesett, aggodalommal teli interjút adott Márki-Zay a szabadeurópának: le akarják cserélni, semmibe veszik a kéréseit, a listás helyekről nem egyeztetnek vele, felhasználják ellene a rossz közvélemény - kutatási eredményeket. Félrevezetik. Bajnai Gordon neki mást mondott, pedig a momentumos alpolgármester bevallotta, el akarták adni a Városházát. Ő ezt sem tudta. Már rájött, rengeteg áruló bújik meg az ellenzék soraiban, ugyanitt a torát üli az ostobaság és az önzés.
 
Ceterum censeo: a Fidesz a hibás. Ezt a következtetést vonja le, pedig nem is a fejére esett fürdőzés közben.
 
Az nyilvánvaló, hogy mindegyik ellenzéki párt Gyurcsány Ferenc keze alatt küzd, a bolsevik hagyománynak megfelelően.
 
Egymás ádáz ellenfelei, bár azt mondják magukról, hogy szövetségesek.
 
Ez az alap ellenségeskedés magasabb fokozatba éppen Marki-Zay és Karácsony októberi puccsával lépett.
 
Sebtiben meg is üzenték a DK vezér sátrából: nem lesz ez így jó, urak! Jakab is beszólt nekik: vesztésre álltok, ezért akarjátok átírni a szabályokat! Magyar György kilépéssel fenyegetőzik: a játék szabályait be kell tartani, nem megváltoztatni.
 
 
Hiába. A puccsisták sikerként könyvelték el Dobrev Klára meghekkelését. Mindenki járta a maga egyéni útját: Karácsonyt beszippantotta a Városháza ingatlanjai körüli biznisz, a Momentumot az elnökük megbuktatása kötötte le. Az MSZP az önmegsemmisítő program mellett döntött, az LMP, mint malac a jégen, közben a listán befutónak számító helyekért folytatták kíméletlen belső harcukat, minek folyományaként nem volt idejük a közügyekkel foglalkozni: magyarán eltűntek a nyilvánosságból a pártok, a Gyurcsányét leszámítva. A teljes leállás jelei az október 23-i rendezvényükön kezdtek mutatkozni, ott több volt az újságíró, mint a szimpatizáns.
 
Kinek, minek a számlájára írható a már ekkor fenyegető kudarc?
 
A belső emberek többsége szerint Marki-Zay a hunyó, mivel mint egy szatócsboltban szokás, alkudozni kezdett, hogy neki is lehessen parlamenti frakciója. A saját pozíciójának bebiztosítása volt az egyetlen célja, a többiek ellen a küzdelmet külföldről kívánta megnyerni, ennek érdekében cedálta a teljes ellenzéket. Elfáradtak, hagyni kell őket pihenni - mondta. Pofátlanul visszaüzen a dékásoknak: nyugodjatok le, emésszétek, szokjátok az új helyzetet!
 
Ő viszont nem pihen, külföldi kapcsolata interjúsorozatot szervez számára a CNN-nel, a BBC-vel, a New York Times-szal, a Die Zeit-tel. Ezekben az interjúkban magát fényezi, és Magyarországot, a választókat ócsárolja.
 
Alapból mindenkivel elégedetlen, régi munkatársait új kommunikációs stábra cseréli. Kizárólag magánprodukciókat hajt végre.
 
Végül a külföldi és belföldi tartói, (kérdés, hogy jó vagy rossz akarói) telebeszélik a fejét: szóljon Gyurcsánynak, szűnjön meg szerepelni!
 
Ennek haladéktalanul eleget is tesz. Közben megbíznak egy közvélemény-kutatót, és Ferenc, a szakma régi motorosa megvárja annak eredményét. Elsőnek veszi az adást, hogy kb. a bányász béka alatt mérik őket. Ferenc szarkasztikus előadásban tárja a fészbuk nyilvánossága elé Márky-Zay butaságának bizonyítékát: - Jó, akkor nem kampányolok. Te tudod, te vagy a kapitány.
 
Az eredménytelenség publikálását követően rövid bujkálás után a makacs tagadást választják. Nem volt itt semmiféle kutatás, senki sem látta etc. etc. Végül Schmuck Erzsébet elismeri, az ellenzék volt a megbízó. Marki-Zay: hihihi, de legalább nem fizettük ki.
 
Jakabot, az induláskori nagy ígéretet is kiejtik, nem mutatkozhat Macron előtt a raklapos előszoba-partin, nem csoda, hogy munkahelyi balesetet szenved. Az alapvetően kis gonosz mukit életközepi válság gyötri, magánéletéről leleplező videók keringenek, azt se tudja fiú e vagy lány, nem csoda hogy egy karácsonyi ajándék a parlamentben kilépteti a cipőjéből és bezuhan az üléstermi padsor székei alá, a népszerűségi mutatójával együtt.
 
Blamázs ez, de megtörlik az orrát, palacsintasütőt adnak a kezébe, azzal mókázik a feszbukon. Kis balesete után ő megtalálta a helyét, talán végleg.
 
A legújabb hír, hogy Marki-Zay is seggre esett. Mégpedig nem munkahelyi baleset okán, hanem a járvány kellős közepén, szombat esti nyilvános fürdőzésen vett részt, egy aqua parkban.
 
Megint vizet prédikál, mikor azt mondja, általános lezárásokat vezetne be, de bort iszik.
 
Nagy kérdés: ki az ellenzék sikerének sírásója. Majd megtudjuk, mert valszeg a seggre esések után jön a seggre-pacsi.
 
czyla