Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Remélem, jól fog aludni! - üzente a bírónak Liu Shaolin Sándor

 „Szerintem ez a nap nem az 1500 méterről szólt, hanem, hogy előtte mik történtek, és hogy onnan fel tudtunk állni. Az utolsó pillanatig úgy volt, hogy lehet, hogy nem indulunk el ezerötszáz méteren”– mondta az M4 Sport tudósítójának Liu Shaolin Sándor a férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres számának döntője után Pekingben. Testvére, a dobogóról nem sokkal lemaradó Liu Shaoang azt mondta: „jó elődöntőket és döntőt futottunk mind a ketten, jó időkkel. Ebben minden benne volt”.
 

„Az utolsó pillanatig úgy volt, hogy lehet, hogy nem indulunk el ezerötszáz méteren” – mondta az M4 Sport tudósítójának Liu Shaolin Sándor a szerdai 1500 méteres döntő után.
 
„De utána úgy döntöttünk, hogy mégis elindulunk, odatettük magunkat és itt vagyunk. Abszolút meg lehetünk magunkkal elégedve. Nem ez volt a legerősebb távunk, kicsit mellénk állhatott volna a sors (a szerencse), amennyit elvett, de ez most így alakult.”
 
„Igazából ugyanolyan dolgok történtek a mai napon, mint tegnap, és ma semmilyen kizárás vagy döntés nem történt” – mondta némi iróniával Sanyi.
 
„Majd a verseny után megkérdezem a bírót… vagy inkább kívánom neki, hogy remélem, a jövőben jól fog tudni aludni és (nyugodtan) lefeküdni” – üzent a versenybíráknak a hétfői 1000 méteres szám után az aranyéremtől megfosztott Liu Shaolin Sándor.
***
„Kiadtam magamból mindent, elfáradtam” – kezdte mondandóját az 1500 méter újdonsült negyedik helyezettje, Liu Shaoang.
 
„Ez egy nagyon nehéz döntő volt, akik ide továbbjutottak, az tényleg a top nyolc (versenyző) volt. Mindenki megérdemelte, hogy itt legyen. Ahogy Shaolin (Sándor) is mondta, nem ez a fő távunk, nem erre készültünk. Akik a dobogóra állhattak – a dél-koreai Hvang, a kanadai Dubois és az orosz Jelisztratov –, azok tovább lettek juttatva, és a 90 százalékuk ezerötös (specialista), ráadásul az ezer méteren még pihenhettek is” - mutatott rá az újdonsült olimpiai 4. helyezett.
 
Liu Shaolin Sándor egy újabb furcsaságra is felhívta a figyelmet az interjú során. „Ha jól tudom, hoztak idén, direkt az olimpia miatt egy olyan szabályt, hogy ne fordulhasson elő az, hogy tíz ember indulhat egy futamban. Valószínűleg a bíró ezt is elfelejtette, de igazából már nem lepődünk meg semmin” – mondta.
 
Sanyi nem rejtette véka alá csalódottságát a hétfői, 1000 méteres döntőt követő kizárása miatt sem. Az M4 Sportnak azt mondta:
 
„Nagyon sok minden történt, ami egyelőre nem nyilvános, és lehet, hogy az olimpia után írok egy hosszabb üzenetet egy magányos éjszakámon.”
A nap pozitívuma Liu Shaolin Sándor 2:09.213 perces új olimpiai rekordja volt, amit az elődöntőben ért el. Ez egyben új országos csúcs is, 27 ezreddel jobb Burján Csaba 2016-os eredményénél.
 
„Nagyon örülök az új olimpiai rekordnak, az biztos, hogy négy évig az enyém lesz” – tette hozzá immár mosolyogva. „Ez új lendületet adott, nagyon jó formában vagyunk Ádóval, de igazából nem ez (az 1500 méter) a mi távunk. Szerintem örülhetünk annak, hogy a döntőben voltunk.”
 
Forrás: hirado.hu
Fotó: A 4. helyen végzett Liu Shaoang és a 6. helyezett Lui Shaolin Sándor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyének döntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 9-én. MTI/Kovács Tamás
(2022.02.10.)