Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felvidéki magyar szakember lett az orosz Rosztov-Don megbízott vezetőedzője

Az orosz női kézilabda-bajnokságban érdekelt Rosztov-Don a felvidéki magyar szakembert, Hlavaty Tamást nevezte ki megbízott vezetőedzőnek, jelentette be az orosz együttes hivatalos honlapján.
 
Az orosz-ukrán konfliktus a Bajnokok Ligájában érdekelt Rosztov-Don női kézilabda együttesére is kihatással volt, ugyanis minden orosz válogatottat és klubcsapatot kizártak az európai porondról. A Rosztov-Don így hiába jutott be a negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, nem folytathatja szereplését.
 
Az orosz gárda ráadásul edzőt is váltott, a 2020 augusztusában kinevezett svéd Per Johanssonnal közös megegyezéssel szerződést bontottak. A svéd szakember helyét, eddigi asszisztense a Rosztov-Don szakmai stábjában tevékenykedő felvidéki származású Hlavatý Tamás vette át. A fiatal mindössze 35 esztendős felvidéki szakember korábban dolgozott a magyar NB I-ben is, többek között a Mosonmagyaróvár és a Győri ETO szakmai stábjában.
 
Hlavatý Tamás 2018 óta dolgozik az orosz bajnokságban szereplő Rosztov-Don együttesénél, ráadásul a tokiói olimpián ezüstérmet szerzett orosz női kézilabda-válogatott szakmai stábjának is tagja volt.
 
Forrás: ma7.sk
(2022.03.12.)