Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13NEM MINDENKI HÜLYÜLT MEG

Dimon: az orosz bankok SWIFT üzenetküldő rendszerből való kizárása nem szándékolt következményekkel járhat és átterelheti a gazdasági-pénzügyi kommunikációt egy veszélyesebb, ismeretlenebb szürkezónába, ahol mindenféle harmadik felek segítenek majd megkerülni SWIFT-ről való lekapcsolást.
 
Amint arról a Bloomberg beszámolt, a JPMorgan azon Wall Street-i cégek közé tartozott, amelyek azt tanácsolták Washingtonnak, hogy ne tegye ki Oroszországot a SWIFT-ből, azzal érvelve, hogy ennek messzemenő következményei lehetnek, amelyek árthatnak a világgazdaságnak, és alááshatják a szankciók célját, számol be a ZeroHedge.
Mint a Bloomberg szerkesztői megjegyzik, a közvetlen járulékos károkon kívül az orosz bankok kizárása a SWIFT-ből hosszabb távú következményekkel járhat a nemzetközi pénzügyekre nézve.
 
Mint minden hálózat esetében (gondoljunk csak a Facebookra), a SWIFT értéke az azt használó bankok számától függ. A Facebook is azért értékes, mert mindenki ott van. Hogy ugyanezt elérje, a SWIFT a semlegesség fenntartásával igyekszik a lehető legszélesebb körű részvételt ösztönözni. Egyedül Irán, amely pénzügyileg már eleve elszigetelt volt, került valaha lekapcsolt állapotba.
 
Oroszország példája másokat, például Kínát is arra ösztönözhet, hogy alternatívák felé forduljon, ami széttöredezné a nemzetközi fizetési rendszert, és potenciálisan még az amerikai dollár globális tartalékvalutaként való dominanciáját is alááshatná. Elképzelhető egy olyan jövő is, amelyben a rivális nemzetek hasonló pénzügyi fegyvereket fordítanak az USA ellen.
Oroszország lekapcsolása a SWIFT nemzetközi pénzügyi üzenetküldőről egyrészt visszaüt, másrészt nem lesz eredményes, véli a JPMorgan vezére, Jamie Dimon.
 
Via Internet