Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nagy Márton miniszter: mindenkitől elvárjuk jogkövető magatartást, a Ryanairtől is

A Ryanair vezérigazgatójának (jobbra) stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit.

A Ryanair vezérigazgatójának (jobbra) stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdán az MTI-vel.
 
Közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte, bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit, bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint.
 
„Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet, és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez, miért épp a magyar eljárással akad gondja” – fogalmazott Nagy Márton.
 
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közölte: a kormány a leghatározottabban elutasítja, hogy a Ryanair a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadóját áthárítja az utazókra.
A kormány számára elfogadhatatlan a Ryanair tisztességtelen jegyárusítási gyakorlata, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta.
Hangsúlyozta: teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat.
„Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást, a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben a magyar hatóságok intézkedni fognak” – fogalmazott.
 
Forrás: hirado.hu
(2022.06.15.)