Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Soros eddig több mint 40 millió dollárt költött amerikai ügyészek megválasztására

Az elmúlt években összesen 75 olyan ügyészi választást befolyásolt az Egyesült Államokban Soros György, ahol a győztes azóta is a milliárdos utasításait követi. Csakhogy most megtörni látszik a jég.

A liberális, rendőrellenes milliárdos Soros György nem kevés pénzt költött el az elmúlt években azért, hogy az Egyesült Államok igazság-szoláltatását behálózza – írja a Washington Examiner. A tőzsdespekuláns a pénze segítségével összesen 75 ügyészt segített a választásokon. Ahol nyert a jelöltje, ott drasztikusan lecsökkent a kiszabott börtönbüntetések száma, a bűnözés pedig ezzel egyenesen arányosan megugrott. Soros ügyészei ugyanis rendre olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek segítségével csak enyhe büntetéseket ítélnek meg bizonyos bűncselekmények után: a lopás, a rablás, a kábítószer birtoklása vagy árusítása és a prostitúció esetében is jelentős enyhítésekről döntöttek, erről már a V4NA is beszámolt korábban.
 
A rendőrség és az ügyészek között azóta egyre élesebb az ellentét. A rendőrök ugyanis nem hajlandók elfogadni, hogy az ügyészek sok esetben nem emelnek vádat egy-egy súlyos bűncselekmény után. Több nagyvárosban is tömegesen hagyták el a bűnüldöző szakmát az emberek Soros liberális ügyészei miatt a Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) jelentése szerint.
 
“Soros arra használja ezt a kampánypénzt és további százmilliókat, hogy szervezeteket támogasson és csendben átalakítsa az igazságszolgáltatási rendszert a rosszabbik irányba, veszélyes politikákat és rendőrellenes narratívákat támogatva, hogy előmozdítsa radikális programját” – vélekedik Jason Johnson, a LELDF elnöke, aki hozzátette, hogy a kampányokban Houstontól és Los Angelestől Philadelphiáig és Orlandóig Soros volt a messze legnagyobb pénzcsap – egyes versenyeken az elköltött pénz 90 százalékát adta a milliárdos. Ráadásul a spekuláns még nem végzett, ugyanis Jason Johnson szerint Soros “idén eddig már további egymilliót költött az általa kiválasztott kerületi ügyészekre”.
 
Úgy tűnik azonban, hogy Soros György liberális ügyészei túl messzire mentek. A napokban bombaként robbant a hír, miszerint a San Franciscó-i választók visszahívták hivatalából Chesa Boudin radikális baloldali kerületi ügyészt. Chesa Boudin – aki szélsőbaloldali családból származik – leváltása komoly figyelmeztető jel lehet a többi baloldali-progresszív ügyész számára is. Az emberek döntése azért is különösen meglepő, mert San Francisco az Egyesült Államok egyik leginkább baloldali települése. Boudin intézkedéseinek köszönhetően San Francisco rövid idő alatt soha nem látott mélységekbe süllyedt a bűnözés, a kábítószer és a hajléktalanság tekintetében. A közbiztonság már elődje, George Gascón – aki jelenleg Los Angeles kerületi ügyésze, és akit szintén leválthatnak – munkássága alatt drasztikusan leromlott a városban. Nem csoda tehát hogy már a baloldali szimpatizánsoknak is elege van a liberális ügyészből.
 
Ray Kelly egykori New York-i rendőrfőnök a Fox csatornán arról beszélt, hogy jó esély van arra, hogy a San Francisco-i esetet látva az emberek felbátorodnak a többi nagyvárosban is, ahol jelentősen megnőtt a bűnözés.
 
Forrás: V4NA
(2022.06.16.)