Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


JÓ TUDNI! Macron: Zelenszkij minden alkalommal engedélyezte számomra a telefonhívásokat Putyinnak

Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Kijevben kijelentette, hogy mindenképpen szükség van egy működő kommunikációs csatornára Oroszországgal, hozzátéve, hogy Volodimir Zelenszkij elnöktől 2019 óta jóváhagyást kapott minden telefonos megbeszélésére Vlagyimir Putyin orosz vezetővel – számolt be az rbc.ua hírportál a francia államfő sajtótájékoztatójára hivatkozva.

A jelentés szerint Macron elmondta: „egyes kérdésekben, legalábbis az élelmiszerbiztonsági kérdésekben kommunikációs csatornára van szükségünk Oroszországgal.” Ezek a tárgyalások jelenleg nem hoznak konkrét eredményt, de talán a jövőben eljöhet a pillanat, amikor a megbeszélések sikeresek lesznek – tette hozzá. „Végső soron ennek a vitának meg kell történnie” – mutatott rá.
 
A francia elnök hangsúlyozta, hogy Zelenszkij 2019 óta minden egyes alkalommal a beleegyezését adta a Franciaország és Oroszország vezetője közötti tárgyalásokba. „Ukrajnának meg kell nyernie a háborút, meg kell őriznie területi integritását és szuverenitását, de utána mindenképpen beszélni kell az oroszokkal” – húzta alá Emmanuel Macron.
 
Mint hírportálunk ma beszámolt róla, Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön Ukrajnába érkezett, hogy Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszáról és a fegyverszállítások növeléséről tárgyaljon Volodimir Zelenszkij elnökkel.
 
(vb/rbc.ua, 2022.06.16.)