Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Bohócot csinált magából a Fehér Ház szóvivője a sajtótájékoztatón

A sajtótitkár rendkívül kínos helyzetbe hozta magát, amikor nem talált előre megírt választ a jegyzeteiben.

Továbbra is súlyos gondokkal küszködnek a szülők az Egyesült Államokban, mert lehetetlen csecsemőtápszerhez jutni a boltokban, de már a gyógyszertárakban sem lehet kapni. A probléma pedig július végéig biztosan nem fog megoldódni, erről már a V4NA is beszámolt korábban.
 
Nem csoda tehát, hogy a tápszerhiány kiemelt témája a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóknak. A Biden-kormány szóvivői azonban szinte egyszer sem álltak a helyzet magaslatán, amikor a sajtó elé kellett állni. Legutóbb Karine Jean-Pierre csinált magából bohócot, akit május közepén nevezett ki az elnök. A jelek szerint azonban azóta sem tudta felvenni a ritmust. Az egyik riporter azt szerette volna megtudni, hogy az adminisztráció hogyan kezeli a tápszerhiányt addig, amíg nem áll helyre az ellátás. Karine Jean-Pierre már a kérdés első felében idegesen lapozgatni kezdte a vaskos jegyzeteit, amelyben előre megírják neki a válaszokat. Kínos csend és némi kétségbeesett lapozgatás után azonban kiderült, hogy a sajtótitkár magára maradt ebben a kérdésben, ugyanis nem kapott előre megírt választ. Kínos zavarában pedig ezt meg is osztotta a sajtó munkatársaival.
 
“Ez történik, ha olyan munkára alkalmazol valakit, amely meghaladja a képesítését.” – írja egy kommentelő a Twitteren.
 
“Ez történik, amikor Biden konfliktusos esetekben a “fekete, meleg, bevándorló nő, elsősorban aki mindháromnak megfelel” típusú szempont alapján alkalmaz valakit a legalkalmasabb személy helyett. A progresszívek gyakran a “sokszínűséget” részesítik előnyben az érdemekkel szemben. Mintha azt mondanánk, hogy vegyük fel az első meleg tengerészgyalogost, még akkor is, ha nem tud úszni.” – írja egy másik kommentelő.
 
A videó feltöltője szerint “ez megalázó. Hogy lehet, hogy a Fehér Házban mindenki ilyen rosszul végzi a munkáját?” – tette fel a kérdést.
 
A kommentelő bizonyára arra utalt, hogy Biden előző sajtótitkára sem tudott érdemben válaszolni, amikor kormányzati intézkedésekről kérdezték a tápszerhiány kapcsán. A Fehér Ház szóvivője megpróbálta megnyugtatni az embereket egy sajtótájékoztatón, majd amikor egy újságírói kérdésre kellett válaszolni, a szóvivő arcpirító kijelentést tett. Egy riporter arra volt kíváncsi, hogy a szülők mit tehetnek akkor, amikor órákig járják az üzleteket, de nem tudnak tápszert venni a kisgyerekeknek. Jen Psaki egyszerűen annyit mondott:
 
„Minden olyan szülőt biztatnánk, aki aggódik gyermeke egészségével vagy jólétével kapcsolatban, hogy hívja fel orvosát vagy gyermekorvosát”
 
De maga Joe Biden sem tudott mit kezdeni a szituációval. Az elnök – aki minden problémára, például az inflációra is talál egy bűnbakot – kijelentette, hogy csak két hónappal azután szerzett tudomást a tápszerhiányról, hogy az iparág vezetői megtudták, hogy komoly válsággal kell szembenézniük. Vagyis, az elnök az iparág résztvevőit tette felelőssé.
 
A szülők olykor órákat autóznak, hogy valahol tápszerhez jussanak, de mára már odáig fajult a dolog, hogy egyáltalán nem kapnak a boltokban – csupán idősebb gyerekek számára készült étrendkiegészítőket.
 
Elise Stefanik republikánus képviselő – aki maga is édesanya – élesen bírálta a Biden-adminisztrációt. Azt mondta, hogy már február óta próbálja felhívni az elnök figyelmét a válságra, de a Fehér Ház nem foglalkozott vele.
 
“Nos, ez a válság egész Amerikát sújtja. Nem tudok ennél gyötrelmesebb válságot elképzelni a szülők számára, akik kétségbeesetten próbálnak hozzáférni a csecsemőtápszerhez” – mondta a Fox televíziós csatorna egyik műsorában a politikus, aki hozzátette, hogy a Biden-adminisztrációnak semmilyen terve nincs.
 
Forrás: V4NA
(2022.06.17.)