Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Három arannyal, összesen hat éremmel zárt a magyar csapat

Egy arany- és két ezüstérmet nyert a magyar csapat szombaton a Guimaraesben rendezett aerobik-világbajnokságon, amelyet így hat medállal, közte három arannyal zárt. A magyar küldöttség minden idők legsikeresebb vb-szereplését produkálta Portugáliában, ahol három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a zárónapon a Bali Dániel, Mazács Fanni alkotta duó vegyespáros kategóriában lett világbajnok, a csoport és az aerodance csapat pedig ezüstérmet szerzett.
 
A Bali, Mazács kettős már kétszeres világbajnokként léphetett színpadra, a pénteki team ranking és a trió aranyérme után. Baliék vegyespárosban a legutóbbi vb-n ezüstérmet szereztek, ezúttal viszont - a szövetség közleménye szerint - tökéletes gyakorlatot produkáltak, amiért 20,700 pontot kaptak, ezzel pedig az élen végeztek. Bali Dániel és Mazács Fanni így már a magyar aerobik legeredményesebb versenyzőinek mondhatják magukat három-három világbajnoki címükkel.
 
A vegyespárosok után következett a csoport fináléja, melybe a selejtezőből a második helyen jutott be a Bali, Mazács, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Szőllősi Panna alkotta egység. A fináléban kiváló gyakorlatot mutatott be a magyar csapat, amely végül 20,572 ponttal a második helyet szerezte meg, ahogy az aerodance-ben szereplő Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Szöllősi Panna, Hajdú Kata, Makranszki Anna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia összeállítású Európa-bajnok csapat (17,850 pont) is.
 
A magyar küldöttség minden idők legsikeresebb vb-szereplését produkálta Portugáliában, ahol három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett.
 
MTI-hír
(2022.06.19.)