Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Medvegyev: az EU eltűnhet a térképről, mielőtt Ukrajna is taggá válna

Az Európai Unió ugyanarra a sorsra juthat, mint a Szovjetunió, és eltűnhet a térképről, mielőtt Ukrajna is taggá válna – vetette fel vasárnap Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, aki bejegyzésében csak Malorosszijaként [Kis-Oroszország] hivatkozik Ukrajnára.

Medvegyev, aki 2008 és 2012 között orosz elnök volt, jelenleg pedig az ország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője, a Brüsszel által Ukrajnának tett “ígéreteket” a szovjet vezetők kommunizmusépítési terveihez hasonlította.
 
Megígérték! És csak Malorosszijának ígérték, Grúziának még csak nem is (én megsértődtem volna a helyükben, Törökországról nem is beszélve). Megígérték, de feltételekkel. A típusnak jobbnak, tisztábbnak kell lennie. Kevésbé korrupt, fejlettebb, felvilágosult, okosabb. Ursula néni még azt is mondta, hogy az ukránok meghalnak az EU-tagságért. És ennyi… – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.
 
ÉS MI VAN AKKOR,(KOPOGJUK LE) HA AZ EU ADDIGRA ELTŰNIK?
 
Félelmetes belegondolni, mekkora botrány lesz ebből, hiszen milyen áldozatokat hoztak az EU-csatlakozás oltárán, és mekkora csalódás lesz a boldogtalan ukránok várakozásai? uh, nem akarom elkiabálni – tette hozzá.
 
Az Európai Bizottság pénteken javasolta, hogy Ukrajna kapja meg a tagjelölti státuszt, ami az első lépés a tagsághoz vezető hosszú úton. A Bizottság azonban megjegyezte, hogy Ukrajnának még számos reformot kell végrehajtania, és “tovább kell erősítenie a korrupció elleni küzdelmet”.
 
Ukrajna hivatalosan csak néhány nappal azután nyújtotta be tagsági kérelmét, hogy Oroszország február végén katonai hadjáratot indított az ország ellen. A végső döntést Ukrajna tagjelöltségéről a jövő héten tartandó uniós csúcstalálkozón hozzák meg.
 
Korábban azonban arról számoltak be, hogy az uniós államok között nincs egyetértés abban, hogy Ukrajnának van-e esélye a gyors csatlakozásra.
 
Az EU-tagok között nézeteltérések voltak az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban is. Az orosz olajra vonatkozó részleges tilalom bevezetése mellett Brüsszel engedményeket tett Magyarországnak és több más országnak.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.20.)