Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A Donyecki Népköztársaság tere lett az USA moszkvai nagykövetségének új címe

A Donyecki Népköztársaság tere 1. lett hivatalosan a moszkvai amerikai nagykövetség címe egy, a Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere által szerdán kiadott rendelet alapján. Nagy eséllyel a brit vagy a német nagykövetség kaphatja a Luganszki Népköztársaság tere címet.

Korábban az amerikai diplomáciai címe Bolsaja Gyevjatyinszkaja utca volt. A rendelet értelmében a moszkvai központi közigazgatási körzet Presznyenszkij kerületnek a Bolsaja Gyevjatyinszkaja utcától a Malaja Konyjusovszkaja utcáig, a Konyjusovszkaja utca mentén terjedő, eddig el nem nevezett terület neve a Donyecki Népköztársaság tere lett. A területen lévő korábbi címeket eltörölték.
 
Az elnevezésről a moszkvai önkormányzat által kiírt online népszavazás szavazás döntött: “a Donyecki Népköztársaság tere” a voksok 44,69 százalékával végzett az élen. Az az elképzelés, hogy a teret “a Donbassz védőiről” nevezzék el, 31,54 százalékot kapott, és a véleménynyilvánítók 8,33 százaléka vélekedett úgy, hogy az amerikai diplomáciai misszió címének magában kellene foglalnia a donyecki “népi milíciához” tartozó Szparta zászlóalj elesett parancsnokának, Vlagyimir Zsogának a nevét, akinek Vlagyimir Putyin elnök posztumusz az Oroszország Hőse címet is adományozta.
 
A fővárosi elöljáróság közölte, hogy teret fognak elnevezni a Luganszki Népköztársaságról is. A helyszínről szintén online szavazás fog dönteni.
 
Sajtóértesülések szerint jó eséllyel a brit és a német nagykövetség között dőlhet el, hogy melyik kapja ezt az új címet.
 
Az ukrajnai háború kitörése után több európai NATO-tag- és tagjelölt ország városaiban neveztek át utcát, útszakaszt vagy teret közvetlenül a helyi orosz képviseleteknél vagy azok közelében Ukrajna iránti szolidaritásból. A médiában megjelent hírek szerint az orosz nagykövetség környékének “elukránosítására” készül Washington is.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.23.)