Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Öttusa vk-döntő - Gulyás Michelle bronzérmes

Gulyás Michelle bronzérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának ankarai döntőjében.

Gulyás Michelle bronzérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának ankarai döntőjében.


A törökországi fináléba a kairói, budapesti, albenai és a két hete ugyancsak Ankarában rendezett vk-fordulón szerzett pontokkal lehetett bejutni. A magyarok élni tudtak a maximális lehetőséggel, azaz a három indulói hellyel: Guzi Blanka negyedik, Gulyás hetedik, Réti Kamilla pedig 11. volt a rangsorban.
 
A szerdai körvívásban Gulyás 21 győzelmet aratott és 14 ellenfelétől kapott ki, Réti 20/15-tel, Guzi 10/25-tel zárt. A csütörtöki elődöntőben a két 18-as csoportból az első hét hely ért automatikus továbbjutást, további négy versenyző a pontszáma alapján került a fináléba. Gulyás erejével gazdálkodva is stabilan lépett tovább az A csoport első helyéről, Guzi - aki egyik számban sem nyújtott kiemelkedőt - ugyanitt kilencedik lett, és pontszáma hárommal kevesebb volt, mint ami a fináléhoz kellett volna. Réti a B-ben gyengébben sikerült lovaglása, illetve lövészete miatt a jó vívása ellenére 11. lett, így ő is lemaradt a döntőről.
 
Gulyás az érmekért és helyezésekért rendezett szombati versenyt a szerdai vívóeredményével a harmadik helyről kezdte. A lovaspályán egy veréssel ment végig, ezzel összetettben megőrizte pozícióját. A bónuszvívásban három ellenfelét győzte le, a megszerzett hat ponttal holtversenyben az első helyre jött fel. A 200 méteres úszást 2:15.74 perccel, a negyedik legjobb idővel teljesítette, ezzel Elodie Clouvel mögött második volt a kombinált szám előtt. Hat másodperccel a francia után vághatott neki a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásnak, amely ezúttal nem sikerült neki kiemelkedően: 12:14.80 perccel a nyolcadik volt ebben a számban, amivel a harmadik helyre csúszott vissza. Az élen maradt Clouvel, a második helyre pedig a kombinált számot nagy fölénnyel nyerő brit Jessica Varley jött be.
 
Gulyás Michelle a tavalyi vk-döntőn is harmadik volt, akárcsak a világbajnokságon, idén pedig a kairói vk-n ezüstöt, a budapestin pedig aranyat nyert. Albenában és két hete Ankarában nem indult.
A vk-finálé után úgy nyilatkozott a magyar szövetség oldalán, hogy a futásnál elég hamar besavasodott, emiatt folyamatosan küzdött, hogy az élcsoportban tudjon maradni annak ellenére, hogy a lövészete nagyon jó volt, a négy sorozat alatt mindössze egyet rontott.
 
"Ennek köszönhetem, hogy mindvégig sikerült versenyben maradnom" - mondta, az idei vk-sorozatát illetően pedig úgy fogalmazott: "Nagyon boldog vagyok, hogy ismét dobogóra állhattam egy kiélezett verseny után. Annak külön örülök, hogy idén ez minden versenyen sikerült."
 
Eredmények, női döntő:
1. Elodie Clouvel (francia) 1385 pont
2. Jessica Varley (brit) 1381
3. Gulyás Michelle 1374
 
MTI
(2022.06.25.)