Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Embargó? Európa tovább növelte az olajimportot Oroszországból

Európa növelte az Oroszországból importált nyersolaj mennyiségét – jelentette a héten a Bloomberg. Mindezt a kevesebb mint egy hónapja elfogadott uniós embargó ellenére.

A kontinens olajfinomítói a múlt héten napi 1,84 millió hordó orosz nyersolajat vásároltak – jelentette a Bloomberg a tartályhajók nyomon követési adataira hivatkozva, hozzátéve, hogy ez volt a harmadik egymást követő heti növekedés, és a legmagasabb szint, amelyet Európa – Törökországot is beleértve – csaknem két hónapja vett.
 
A növekedést annak tulajdonították, hogy a Litasco SA, az orosz Lukoil kereskedelmi ága Olaszországban, Romániában és Bulgáriában található finomítóiba szállította a hordókat, valamint Törökország is vásárolt.
 
Az EU a múlt hónapban részleges tilalmat rendelt el az orosz olajra, és ígéretet tett arra, hogy jövőre az összes import 90%-át blokkolja. Az egész unióra kiterjedő tilalom a tengeren keresztül érkező nyersolajra vonatkozik, de egyes tagállamok a csővezetékes szállításokra átmenetileg mentességet kaptak.
 
A Bloomberg szerint egyes vállalatok és országok máris visszaléptek, és a piacot másokra hagyták, akik örömmel vásárolnak továbbra is orosz nyersolajat, amelyet továbbra is hatalmas kedvezményekkel kínálnak.
 
A hónap elején a The Economist arról számolt be, hogy január és április között 14%-kal nőtt az Európai Unióba irányuló orosz olajszállítás, annak ellenére, hogy a kontinens ígéretet tett az import visszaszorítására.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.25.)