Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Lezsák Sándor részt vett a türk államok parlamenti közgyűlésén

Kirgizisztánban tárgyalt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, ahol részt vett a TürkPA ülésén, és felavatta Almásy György magyar utazó emléktábláját - tudatta az Országgyűlés Sajtóirodája vasárnap.
 
A kirgizisztáni Csolpon-Atában tartotta soros ülését a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) Parlamenti Közgyűlése (TurkPA), amelynek munkájában részt vett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Magyarország megfigyelőként vesz részt a szervezet munkájában.
 
Lezsák Sándor az ülés kapcsán kétoldalú megbeszéléseket folytatott kirgiz partnerekkel, így Talant Mamitovval, a kirgiz parlament elnökével és a tagországok parlamenti vezetőivel, valamint a kirgiz kulturális, illetve az oktatási miniszterrel. A Közgyűlés döntött arról, hogy a TÁSZ közelmúltbeli névváltoztatásához igazodva módosítja elnevezését.
 
A magyar politikus kirgizisztáni útja során ellátogatott a Tien San hegység lábánál fekvő Karakol városba, ahol felavatta Almásy György magyar utazó és keletkutató emléktábláját. Almásy György előbb 1900-ban, majd 1906-ban vezetett expedíciót a térségbe. Második alkalommal a Karakol városban ma is álló Pedagógiai Főiskolán szállt meg, amelynek falán a biskeki magyar nagykövetség állított emléktáblát.
 
MTI, lezsaksandor.hu
(2022.06.26.)