Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A német és a japán cégek elsöprő többsége Oroszországban marad

Az Orosz-Német Kereskedelmi Kamara vasárnap közzétett legfrissebb adatai szerint a megkérdezett 1050 tagvállalatnak mindössze 4 százaléka az, amely a szankciók sújtotta országban tevékenykedett és valóban távozni akar az országból.

A német és japán vállalatok csak csekély százaléka kívánja teljesen leállítani minden tevékenységét Oroszországban, válaszul Moszkva február végén indított katonai hadműveletére.
 
Az Orosz-Német Kereskedelmi Kamara vasárnap közzétett legfrissebb adatai szerint a megkérdezett 1050 tagvállalatnak mindössze 4 százaléka az, amely a szankciók sújtotta országban tevékenykedett és valóban távozni akar az országból.
 
“A TÖBBIEK VAGY AZT TERVEZIK, HOGY VÁLTOZATLANUL FOLYTATJÁK TEVÉKENYSÉGÜKET A PIACON, VAGY RÉSZBEN LEMONDANAK AZ ÚJ PROJEKTEKRŐL, ILLETVE MEGVÁLTOZTATJÁK STRUKTÚRÁJUKAT” – KÖZÖLTE A KAMARA.
 
A japán cégek közül kevesebb 3% mondta azt, hogy az ukrajnai események után ki akar vonulni Oroszországból – jelentette korábban a Kyodo News.
 
A JAPÁN VÁLLALKOZÁSOK JELENTŐS RÉSZE ÓVATOSAN LÉPETT KI AZ OROSZ PIACRÓL, SOKAN KÖZÜLÜK CSAK FELFÜGGESZTETTÉK MŰKÖDÉSÜKET A JÖVŐBENI VISSZATÉRÉS REMÉNYÉBEN – DERÜL KI A TEIKOKU DATABANK ELEMZÉSÉBŐL, AMELYET A MÉDIA IDÉZETT.
 
A Yale School of Management által végzett, világszerte mintegy 1300 nagyvállalatra kiterjedő felmérésen alapuló elemzés szerint a 168, korábban Oroszországban működő japán vállalat közül mindössze négy (2,4%) döntött úgy, hogy június 19-ig teljesen felhagy az országban folytatott tevékenységével.
 
A felmérésből az is kiderül, hogy Olaszországban volt a második legalacsonyabb az Oroszországból kivonuló vállalatok aránya, mintegy 5%.
 
A nemzetközi vállalatok tömeges kivonulása a legkülönbözőbb iparágakból Oroszországból a Nyugat által az ukrajnai offenzíva miatt Moszkvára kivetett példátlan szankciók következtében kezdődött.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.27.)