Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Újra jön az orosz földgáz a Török Áramlaton

A déli gázszállítási útvonal megbízhatósága továbbra is száz százalékos – jelentette ki Szijjártó Péter miniszter kedden a MOL székházában, ahol fontos egyeztetést tartott a magyar energia szempontjából releváns szereplőkkel.

A miniszter leszögezte, hogy ma Európa nagy kihívás előtt áll az energiabiztonság tekintetében. Június 27-én az energiaügyi miniszterek találkozásán kiderült, hogy nagyon komoly aggodalmak vannak Európában az energiabiztonság tekintetében. Ezért áttekintették a helyzetet.
 
„Jó hír, hogy tegnap a Török Áramlat vezeték karbantartásai sikeresen zárultak, így hétfőn 19 órától újra megindult a földgáz forgalmazása Magyarország irányába. A déli szállítási útvonal megbízhatósága továbbra is száz százalékos. A nyugat-európai földgázszállító rendszerrel kapcsolatos technikai problémák az elmúlt hetekben éppen eleget foglalkoztatták az európai közvéleményt. Tudjuk, hogy különböző karbantartási nehézségek miatt a Nyugat-Európába irányuló orosz földgázmennyiséget jelentős mértékben csökkentették. Ez érinti az Ausztria felől Magyarországra érkező szerződéses mennyiséget is. Ausztria felől az eredetinek a fele érkezik meg az Oroszországgal kötött megállapodás szerint járó mennyiségből. Ez azt jelenti, hogy összességében a két ponton (Szerbia, Ausztria) a megállapodás szerinti mennyiség 88-89%-a érkezik. Továbbra is zajlanak a technikai egyeztetések arról, hogy az Ausztria felől kieső mennyiséget a déli útvonalra tereljék át. Ez a kiesés napi szinten 1.3 millió köbmétert jelent, a magyar ellátás biztonsága szempontjából azonban nem kell semmilyen veszélytől tartani.”
 
Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala
(2022.06.28.
)