Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Infantilis performanszra sikeredett a román soviniszták zászlóeregetése Sepsiszentgyörgyön

A Nép Útja nevű román soviniszta szervezet vasárnap óriástrikolórt eregetett Sepsiszentgyörgy központjában a román nemzeti lobogó napja alkalmából. A magyarellenes provokációnak szánt performanszon alig néhány szélsőséges soviniszta vett részt.

Az enyhén szólva infantilisre sikeredett eseményről Mihai Tîrnoveanu, a soviniszta szervezet vezére a Facebook-profilján számolt be.
 
Mint fogalmazott: a román zászló legmagasabbban Sepsiszentgyörgyön, az ország szívében volt és emelkedett az ősök menyországába. Örömét fejezte ki, hogy a rendezvényen látott sepsiszentgyörgyi románokat, valamint a brassói, bukaresti és besszarábiai gyerekeket. A sovén vezér végül ömlengett egy sort a nép öröméről, akik a teraszokról fotózták a szenzációt, de Mihai Viteazu sem maradt el, aki a harc és egység jelképe.
 
A foter.ro az esemény kapcsán egy érdekes mozzanatra hívta fel a figyelmet, mint írják: "a performanszon megjelent pár abszolút átlagos állampolgár (nemzeti jelképes egyenpólók, egyeseken katonai bermuda, olyan is akadt, aki kendőt kötött az arca elé, nyilván kovid-szorongásban szenved, esetleg fényérzékeny a lelkem), akik szintén egy jókora trikolórt mutogattak, amelyen viszont volt egy katona (román, nyilván), aki egy sarló-kalapácsra tapos épp, alatta pedig a felirat: Budapest 1919. Ez azért érdekes (és nyilván rohadtul nem provokáció), mert Budapest román hadsereg általi 1919-es elfoglalása tudtunkkal valamikor augusztus elején történt, semmiképp sem június végén. A derék ünneplők a performansz végén egy szivárványt is lefotóztak, feltehetően abban az irányban, amerre a lufikra kötözött trikolór is elszállt. A (facebookon megosztott) képeket nézve igazi gyermeknapi ünnepségre emlékeztet ez a vérkomolynak szánt akció. Az is igaz, hogy aki felnőttként ilyeneket csinál, azt tudományos berkekben (és nem csak) infantilisnak szokták nevezni".
 
Végezetül a román zászlók és soviniszták az infantilis rendezvény után eltűntek a térről, a székelyek viszont maradtak.
 
Forrás: szekelyfold.ma
(2022.06.29.)