Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Kerülik a politikusok a no-go zónákat Svédországban

Svédország politikusainak mindössze két százaléka él sebezhető vagy bűnözés által sújtott területen. Egy politológus szerint ez azért probléma, mert az elképzelés szerint a politikusoknak a lakosságot kellene képviselniük, de ez úgy lehetetlen, ha nem is ismerik az adott környéket.

Svédországban több mint ötszázezer ember él társadalmi és gazdasági szempontból kiszolgáltatottnak nevezett területeken – derül ki egy felmérésből. Ezek a területek általában bevándorlók által sűrűn lakottak, az emberek szokatlanul sokan és hosszú ideje munkanélküliek, alacsony bevétellel rendelkeznek vagy segélyekből élnek. Ezekkel a területekkel kapcsolatban egy felmérés egy érdekességre is felhívja a figyelmet.
 
Eszerint az őszi választásokon induló jelöltek mindössze két százaléka él ilyen helyeken.
 
Anders Broman politológus szerint ez azért probléma, mert az elképzelés szerint a politikusoknak a lakosságot kellene képviselniük, ez úgy viszont lehetetlen, ha nem is ismerik az adott környéket.
 
A felmérés szerint nemcsak az országos politikusok óvakodnak ennyire a no-go zónáktól, hanem az önkormányzati képviselők is. A 65 politikus közül, akik Södertälje városi tanácsában ülnek, mindössze öt él a veszélyeztetett területek egyikén.
 
A tömeges bevándorlást támogató politika következményeként a no-go zónák száma és a nagysága is folyamatosan nő Svédországban. A rendőrség ezeket a területeket kategorizálta, és egy teljesen új listát is készített arról, hogy egyes területek mennyire veszélyesek.
 
A rendőrség három kategóriába sorolta a listában szereplő, többségében migránsok által lakott területeket. A veszélyeztetett területeken alacsony társadalmi-gazdasági státusú személyek élnek, ami lehetőséget ad arra, hogy a helyi bűnbandák befolyásolják a közösség életét.
 
Különösen sebezhető terület, ahol a lakosok nem hajlandók együttműködni a bűnüldöző szervekkel. Az áldozatokat és tanúkat rendszeresen megfenyegetik a környék bűnöző bandái. Ezeket a területeket gyakran úgy is jellemzik, mint a rendőrség számára nehéz területek.
 
A harmadik kategória az úgynevezett kockázatos terület, amely az előző két csoport között helyezkedik el a kockázatokban.
 
Forrás: V4NA
(2022.06.30.)