Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A szankciók sokkal jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak

A Prognos német kutatóintézet elemzése szerint az orosz gáz leállítása 12,7 százalékkal vetné vissza a német gazdaságot – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Dömötör Csaba közölte, hogy az egyik osztrák energiaszolgáltató tizenegyszeres áron tudott máshonnan beszerezni gázt. Ezért szerinte leginkább hatszor meg kéne gondolni minden gázzal kapcsolatos szankciót.

Facebook-bejegyzésében a fideszes politikus úgy fogalmazott, Németországban megjelent egy elég érdekes elemzés, a Prognos kutatóintézet készítette.
 
Azt írják, hogy az orosz gáz leállítása 12,7 százalékkal vetné vissza a német gazdaságot.
A leállás különösen erősen érintené a vegyipart, az acélipart és az élelmiszeripart is. Ráadásul a közvetett hatások épp ennyire súlyosak lennének, mert szinte minden iparágban megszakadhatnának az ellátási láncok. Előrejelzésük szerint a legsúlyosabb, a legkritikusabb időszak majd októbertől következik, mert akkor kezdődik a fűtési szezon.
 
A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkében Michael Böhmer vezető közgazdász Münchenben úgy fogalmazott, „Németország mély recesszióba süllyedne”. Bertram Brossardt, a Bajor Gazdasági Szövetség (Bavarian Business Association) vezérigazgatója hozzátette, „összességében körülbelül 5,6 millió munkahelyet érintenének a következmények”.
Dömötör Csaba hozzátette, közben az osztrák sajtó arról ír, hogy az egyik osztrák energiaszolgáltató tizenegyszeres áron tudott máshonnan beszerezni gázt. Javarészt cseppfolyós gázt Afrikából; ekkora az árkülönbség. Hangsúlyozta: „ilyen körülmények között kétszer, de leginkább hatszor meg kéne gondolni minden gázzal kapcsolatos szankciót. Egyértelműen látszik, hogy ezek a tervezett szankciók sokkal jobban fájnak Európának, mint Oroszországnak. Mi éppen ezért nem támogatjuk őket.”
 
Forrás: hirado.hu
(2022.06.30.)