Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Putyin reagált a G7-ek vetkőzős szavaira: undorító látvány lett volna, ha levetkőznek

A vasárnapi G7 csúcstalálkozó előtt Boris Johnson brit és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök viccelődve vitatkoztak azon, hogy vajon le kellene-e venniük az ingüket és megmutatniuk a “mellizmaikat”, hogy “keményebbnek tűnjenek Putyinnál”, mivel a brit miniszterelnök azt javasolta a nyugati vezetőknek, hogy vegyék le a ruháikat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki jelenleg a türkmenisztáni Asgabatban tartózkodik a Kaszpi országok csúcstalálkozóján, újságírói kérdésre reagált a brit és kanadai kormányfő szavaira.
 
A németországi G7-csúcstalálkozó a “hogyan büntessük meg fájdalmasabban Oroszországot” témakörben zajlott, az Ön, bocsánat, csupasz felsőtestével kapcsolatos viccekkel. A kanadai miniszterelnök azt mondta: “Vetkőzzünk le, és legyünk menőbbek Putyinnál”. Nem tárgyaltak véletlenül valami hasonlóról itt a Kaszpi-csúcson? Boris Johnson azt is mondta, hogy ha Oroszország elnöke nő lenne, nem lenne háború. Mit gondol erről? – tette fel a kérdésit az újságíró.
 
NEM TUDOM, HOGY DERÉKIG VAGY DERÉK ALÁ AKARTAK-E VETKŐZNI, DE SZERINTEM MINDENKÉPPEN UNDORÍTÓ LÁTVÁNY LETT VOLNA – MONDTA AZ OROSZ ELNÖK.
 
De ha visszaemlékszünk Puskinra, lehet, hogy tévedek a szavakban, a részletekben, azt hiszem, azt mondta: “Lehet jó embernek lenni és a körmök szépségére gondolni”. Tehát ezzel természetesen egyetértek: mindennek harmonikusan kell fejlődnie az emberben, mind a léleknek, mind a testnek. De ahhoz, hogy ilyen harmonikusak legyünk, fel kell hagynunk az alkoholfogyasztással és más rossz szokásokkal, valamint fizikai edzéssel és sporttal kell foglalkoznunk – mondta Putyin.
 
Az ön által említett kollégákat, mindannyiukat személyesen ismerem, nem ez az időszak a legjobb a kapcsolatunkban, ez érthető. De mindazonáltal mindannyian vezetők, tehát van karakterük. Ha akarják, sikerülni fog nekik. De dolgozniuk kell önmagukon. És már az is jó, hogy beszélnek róla, ezért dicsérhetem őket.
 
Reagálta a Johnson féle “mi lett volna, ha Putyin nő lenne” kijelentésekre is:
 
Most pedig a kérdés második része – Johnson? Nem fogom most azt mondani, hogy mi lett volna, mi lett volna, csak szeretném felidézni a közelmúlt történelmének eseményeit, amikor Margaret Thatcher úgy döntött, hogy harcba száll, katonai akcióba kezd Argentína ellen a Falkland-szigetek miatt. Itt egy nő hozta meg a döntést a katonai akció megindításáról. Hol vannak a Falkland-szigetek és hol van Nagy-Britannia. És ezt nem más diktálta, mint a birodalmi ambíció, a birodalmi státuszuk megerősítése.
 
Úgy gondolom tehát, hogy legalábbis a jelenlegi brit miniszterelnök részéről ez nem túl korrekt utalás arra, ami ma történik.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.30.)