Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Putyin szerint a Nyugat feláldozható anyagként használja az ukránokat

A nyugati országok cinikus módon ukránok millióit használják feláldozható anyagként geopolitikai játszmáikban és Oroszország megfékezésére tett kísérleteikben – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Külföldi Hírszerző Szolgálat központjában a hírszerzés 100. évfordulója alkalmából tartott beszédében.

“AZ ÚGYNEVEZETT KOLLEKTÍV NYUGAT … TETTEIBEN ABBÓL INDUL KI, HOGY A LIBERÁLIS GLOBALIZMUS MODELLJÜKNEK NINCS ALTERNATÍVÁJA. ÉS EZ A MODELL – NEVEZZÜK A DOLGOKAT A NEVÜKÖN – MÉG MINDIG A NEOKOLONIALIZMUSNAK UGYANAZ A FRISSÍTETT VÁLTOZATA, EGY AMERIKAI TÍPUSÚ VILÁG, EGY OLYAN VILÁG A KIVÁLASZTOTT KEVESEK SZÁMÁRA, AHOL MÁSOK JOGAIT EGYSZERŰEN LÁBBAL TIPORJÁK” – MONDTA AZ ELNÖK.
 
A közel-keleti országok és népek, valamint a világ más régióinak sorsát idézve, rámutatott, hogy a nyugati országok ma ugyanezt teszik az ukránokkal.
 
Putyin szerint az Oroszország visszaszorítására tett kísérletek mögött az a törekvés áll, hogy megakadályozzák, hogy Oroszország a szükséges ütemben és a hagyományos értékek alapján fejlődjön.
 
“MIFÉLE ELSZIGETELÉS EZ? EZ CSAK EGY HARC OROSZORSZÁGGAL” – HANGSÚLYOZTA AZ OROSZ ELNÖK.
 
Putyin azt is mondta, hogy a Nyugat csapdába esett, mert nem elemezte a világban kialakult helyzetet, és nem látta, hogy befolyása gyengül.
 
“A Nyugat megpróbál figyelmen kívül hagyni egy kényelmetlen valóságot, a többpólusú világrend kialakulását <…> gyakorlati politikájában egyetlen cél vezérli őket: a dominanciájuk megőrzése minden lehetséges eszközzel” – magyarázta Putyin.
 
Meggyőződése, hogy ez arról tanúskodik, hogy nem hajlandóak “szembenézni az igazsággal”, és ennek következtében növeli a meggondolatlan lépések kockázatát.
 
Oroszországnak a maga részéről sok hasonlóan gondolkodó ember van a világon: olyan országok, amelyek a multilateralizmuson alapuló saját útjukat akarják járni – zárta az államfő.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.01.)