Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felvidéki tehetségek, fiatal költők verseltek

Lezsák Sándor író, a Magyar Országgyűlés alelnöke június 30-án Kassára látogatott, ahol helyi és Kassa környéki, a magyar politikában és közéletben tevékeny emberekkel találkozott a MaJel Rovás Központban.

Lezsák Sándor a felvidéki magyar középiskolásoknak meghirdetett versírópályázat díjkiosztó ünnepségén köszöntötte az ifjú tehetségeket.
 
A találkozón a magyar közösség sikereiről, problémáiról, a magyar identitás megőrzését célzó programokról, a felvidéki magyar kultúráról, továbbá a politikai képviselet helyzetéről folytatott megbeszélést, majd a Magyarország Kassai Főkonzulátusa felkérésére a Versforraló, felvidéki magyar középiskolásoknak meghirdetett versírópályázat díjkiosztó ünnepségén köszöntötte az ifjú tehetségeket.
 
A KIKELET Kassa, a Kassán tanuló magyar ajkú diákok és egyetemisták egyesülete által meghirdetett pályázatra 27 felvidéki iskola 44 diákja nyújtotta be pályaműveit, összesen 124 verset. A szakértő zsűri döntése alapján hat pályázó részesült a támogatók – köztük Lezsák Sándor író és Magyarország Kassai Főkonzulátusa – felajánlásainak köszönhetően könyv-, könyvutalvány és egyéb jutalmakban.
 
Képes Lóránt különdíjasnak, a kassai Márai Sándor Gimnázium diákjának, a Főkonzulátus felkérésére Lezsák Sándor adta át a különdíjat, majd az író az ünnepséget követően dedikálta köteteit a pályázat résztvevőinek.
 
A KIKELET Kassa hagyományt kíván teremteni a Versforraló pályázattal, minden évben lehetőséget adva a felvidéki magyar középiskolásoknak a megmérettetésre, hiszen a fiatalok olyan utánpótlást jelentenek a felvidéki magyar közösség kulturális életében, amire nagy szüksége van mind közösségnek, mind a helyi magyar irodalmi életnek.
 
Lezsák Sándor (k) a felvidéki magyar középiskolásoknak meghirdetett versírópályázat díjkiosztó ünnepségén
 
(2022.07.01.)