Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Fél év alatt megduplázódott az illegális migránsok száma a tavalyi évhez képest

Január elejétől június végéig közel 60 ezerrel több illegális migráns próbált meg hazánk területére bejutni idén, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki a rendőrség heti bontásban közölt, az illegális migráció alakulásáról szóló adatokból.

A rendőrség adatai szerint 2021-ben az év első 25 hetében 44 557 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök, ez a szám idén több mint a duplájára, 104 155-re nőtt.
 
Mivel a magyar határra nehezedő migrációs nyomás egyre nő, Orbán Viktor a rendőrség keretein belül működő új határvadászrendszer felállítását kérte Pintér Sándor belügyminisztertől.
 
A kormányfő szerint tarthatatlan, hogy miközben tőlünk keletre háború dúl, a magyar katonákat gyakorlatozás helyett a határvédelem köti le.
 
A nyáron Pintér Sándor belügyminiszternek egy olyan testületet kell létrehoznia, amelynek feladata a határ védelme lesz – közölte Orbán Viktor az Országgyűlésben hétfőn. A miniszterelnök hangsúlyozta: tarthatatlan, hogy miközben tőlünk keletre háború dúl, a magyar katonákat gyakorlatozás helyett a határvédelem köti le, illetve tehermentesíteni kell a családjuktól távol szolgáló rendőröket is.
 
„Az a feladat, amit kiadtam a belügyminiszternek, hogy szeptemberre egy a rendőrség keretein belül működő, de nem a rendőrökből és katonákból álló új testület felállítását kérem, ami kizárólag a határvédelemmel fog foglalkozni” – fogalmazott a miniszterelnök.
 
Magyarország álláspontja 2015 óta változatlan: nem támogatja az illegális migrációt, megvédi az ország határait.
Időközben újabb magyar rendőri egység indult Észak-Macedóniába, hogy segítse az illegális migráció elleni küzdelmet. Czukor Gergely alezredes hangsúlyozta: a migrációs nyomás az elmúlt években a nyugat-balkáni útvonalon folyamatosan erősödött, és a tavalyi évhez képest is jelentős növekedést tapasztalnak.
 
A helyzet a Nyugat-Balkánon a legsúlyosabb, ott afgán, szír, pakisztáni és indiai migránsok tízezrei zsúfolódtak össze. Szerbia is megtelt, rendszeresek a vallási és etnikai konfliktusok a migránsok között.
 
A magyar határzáron sokszor felfegyverkezve, csoportokban próbálnak átjutni az érkezők, csak idén 164-szer támadtak a rendőrökre.
Szinte hétről hétre készülnek olyan felvételek, amelyek az egyre agresszívebb átkelési kísérleteket mutatják be.
 
Forrás: police.hu, hirado.hu
(2022.07.02.)