Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nincs katolikus gyerek, elküldik a hitoktatót az iskolából - Ausztria

Egy meidlingi általános iskolában nem csak a katolikus gyermekek „eltűnése”, hanem a német nyelv használata is gondot okoz. Sajtóhírek szerint az igazgatónő megtiltotta a tanároknak, hogy a német nyelvű kommunikációt megköveteljék a diákoktól.

A schönbrunni császári kastély szomszédságában elhelyezkedő Meidling kerület egyik általános iskolájában megszüntették a hitoktatói státust, ugyanis alig maradt katolikus diák a bécsi intézmény falai közt – számolt be a Kronen Zeitung internetes kiadása.
 
A részben munkások lakta, de nagy arányban a polgári középosztályt is reprezentáló kerület (itt született és nőtt föl Sebastian Kurz ex-kancellár is – a szerk.) meg nem nevezett iskolájában kénytelen új állás után nézni a hitoktató, ugyanis alig van római katolikus tanuló az iskolában.
 
Figyelemre méltó az, hogy az iskola vezetésének komoly erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy a német nyelvet úgymond „kötelező köznyelvként” használják a szünetekben és az órákon egyaránt. Erre a sok migrációs hátterű diák miatt van szükség. Ugyanakkor ennek ellentmond az az információ, amely szerint – közölte a cikk – az intézmény igazgatónője megtiltotta a tanári kar tagjainak, hogy a német nyelven való kommunikációt megköveteljék a gyerekektől. Az írás szerint erre azért lehet szükség, hogy elkerüljék a jövőbeni konfliktusokat az eltérő anyanyelvű nebulók szüleivel.
 
A Kronen szerint az iskola tagadja az igazgatói „utasítás” tényét, azonban azt az intézmény elismerte, hogy nemrég gyújtogatás történt az egyik mellékhelyiségben, amely miatt a bécsi tűzoltóságot is riasztaniuk kellett.
 
Forrás: hirado.hu
(2022.07.02.)