Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Lavrov: London ürügyet keres, hogy haditengerészete behatoljon a Fekete-tengerre

London ürügyet próbál találni arra, hogy a brit királyi haditengerészet behatoljon a Fekete-tengerre – jelentette ki vasárnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

“Még akkor is, amikor például Boris Johnson [brit miniszterelnök] és külügyminisztere nyilatkozatát hallgatjuk, egyértelműen megpróbálnak feltételeket teremteni, ürügyet találni arra, hogy a Királyi Haditengerészet belépjen a Fekete-tengerre, és elkezdje irányítani a gabona szállítást azokból a kikötőkből, amelyeket az ukránok aláaknázta, és amelyeket az ukránok maguk kötelesek aknamentesíteni” – mondta Lavrov a Rosszija 1 orosz televíziónak.
 
A miniszter hozzátette, hogy a jelenlegi élelmiszerválságot többféle célra használják fel, többek között arra, hogy Ukrajnát “fényezzék”, és Oroszországot olyasmivel vádolják, amiben nem érintett.
 
A világ vezetői és a nemzetközi szervezetek az ukrajnai orosz katonai művelet februári kezdete óta aggodalmukat fejezték ki egy közelgő és nagyszabású élelmiszerválság miatt, hivatkozva az ellátási láncok megszakadására, az árak emelkedésére és a világ egyik legnagyobb gabonatermelő régiójának termésének hiányára.
 
A nyugati országok azzal vádolták Oroszországot, hogy blokkolja a gabonaszállítmányokat Ukrajna fekete-tengeri kikötőiben. Moszkva ragaszkodik ahhoz, hogy a kikötőket Ukrajna aláaknázta, és ezzel lehetetlenné tette a szállítást. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy Oroszország nem akadályozza a gabonaexportot Ukrajnából, és ha Kijev aknamentesíti a kikötőket, a gabonát szállító hajók gond nélkül el tudnak majd indulni.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.04.)